Premier League

Lampard szerencsés góljával nyert a Chelsea

A londoniak végig fölényben játszottak a Sunderland ellen, de csak 1-0-ra tudtak nyerni hazai pályán a Premier League 21. fordulójában.

A hazaiaknál ezúttal Fernando Torres kapott bizalmat a csatársorban, Daniel Sturridge csak a kispadon kapott helyet. A másik oldalon a dán Nicklas Bendtnertől várták a gólt vagy gólokat.
Akár a vezetést is megszerezhette volna Sunderland, de az utolsó pillanatban a védők menteni tudtak. Azonnal helyzettel válaszoltak a hazaiak: Lampard fejelt 10 méterről, de elkerülte a Sunderland kapuját.

A 13. percben megszerezte a vezetést a Chelsea, egy jobb oldali beadás után Torres szenzációs mozdulattal húzta félfordulattal kapura a labdát, amely kijött a kapufáról, de az ott álló Lampardról a kapuba pattant (1-0). A 27. percben Mata próbálkozott növelni az előnyt egy szabadrúgással, de Mignolet hárította a lövést. Nem sokkal később ismét Torres előtt adódott helyzet, de fejesét Bardsley tisztázta a gólvonal előtt.

A fordulás után a Chelsea kicsit magasabb fokozatba  kapcsolt, de továbbra sem volt magas színvonalú a játék. Fernando Torres előtt adódott egy lehetőség, de kiszorított helyzetből nem tudott a kapuba találni.

Egy szűk óra elteltével büntetőt reklamáltak a hazai drukkerek, de Mata esése után nem továbbot intett a játékvezető. A másik oldalon Bendtner terült el a tizenhatoson belül, de ez sem hatotta meg a bírót.
A 64. percben az egyik legnagyobb vendéghelyzet maradt ki, Larsson futott el a jobb oldalon, McClean pedig hat méterről ballal nem találta el a kaput. Húsz perccel a vége előtt egy nagy visszatérő is pályára lépett: Michael Essien május óta lépett először pályára hosszú sérülése után. A 80. percben a ghánai játékosnak arra is megvolt az esélye, hogy góllal térjen vissza, de lövése kapu fölé szállt. Nem sokkal a vége előtt rákapcsolt a Sunderland, McClean beadásába Cechnek kellett beleütnie. A rendes játékidő utolsó percében Gardner egyenlíthetett volna, de szemben a kapuval a bal kapufa mellé bombázott. Még a hosszabbításban is maradt egy Sunderland-lehetőség: Bendtner nagyhelyzetben nem találta el a kapu 13 méterről, így maradt az 1-0-s hazai győzelem.

Premier League
21. forduló
Chelsea-Sunderland 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lampard (13.)