Férfi vízilabda

Jó lenne Londonban újra világuralkodónak lenni - Kásás Tamás

A vízilabda-válogatottba visszatérő klasszis most még csak az Európa-bajnokságra szeretne összpontosítani.

Kásás újra aranyra tör - Fotó: MTI

Kásás Tamás eddig három olimpiai aranyérmet szerzett a magyar férfi vízilabda-válogatottal, de idén nyáron Londonban újra szeretne csúcsra érni.

"Egyelőre az Európa-bajnokságra koncentrálunk, hiszen az korábban van - kezdte az fmh.hu hasábjain a játékos. - Az olimpia nagyon fontos, de nem nagyon szeretnénk, ha a gondolataink most az olimpia irányába terelődnének, előbb az Eb-t szeretnénk kifogástalanul végigcsinálni, utána jöhet az olimpia, a felkészülés. A régi társakat ismerem, sokat játszottunk együtt, de az új fiúk sem ismeretlenek. Jól éreztem magam a vízben, a rutinom is megvan ahhoz, hogy hamar beilleszkedjek. Jó volt együtt  lenni, örültem neki."

A 2006 óta a Pro Reccóban játszó Kásás szerint Magyarországon csakis az aranyéremnek tudnak felhőtlenül örülni, de a riválisok egyre erősebbek.

"Tőlünk megszokták:  mindig a győzelemre törünk, és elég  sokszor nyerünk. De magunktól is a legtöbbet várjuk el. Bár egyre nehezebb győzni, mert mind több  a jó csapat. A szerb, horvát, montenegrói, azaz a  Balkán-vonal mellé felzárkóztak az olaszok, az oroszok és mások. Így aztán, ha nem játszunk jól, legyőznek bennünket. Ezzel tisztában vagyunk, ezért  úgy kell   dolgoznunk, hogy ez egyáltalán ne történjen meg."