Australian Open

Murray nehéz sorsolást kapott, Nadal és Federer selejtezős ellenféllel kezd

  • VNA

Pénteken elkészítették az évad első Grand Slam tornájának sorsolását.

Pénteken Melbourne-ben elkészítették az Australian Open tornájának sorsolását. A ceremónián természetesen a két címvédő is részt vett, így a belga Kim Clijsters, valamint a szerb Novak Djokovics is szerepet kapott a Melbourne Parkban rendezett eseményen. A férfi világranglistát vezető Djokovics az olasz Paolo Lorenzi ellen kezd majd, míg a női rangsor éllovasa, a dán Caroline Wozniacki az ausztrálok reménységével, Anastasia Rodionovával játszik az első körben.

Kim Clijsters és Novak Djokovics is jelen volt a 2012-es torna sorsolásánál

Az utóbbi időszakban több sérüléssel is bajlódó, de tavaly itt az Australian Openen győztes Clijsters a selejtezőből érkező - egyelőre még ismeretlen - riválist kapott ellenfélnek. A férfiaknál a kiemeltek közül a skót Andy Murraynak (4. kiemelt) és a francia Jo-Wilfried Tsongának (6.) lett a legnehezebb az első körös sorsolása, hiszen az amerikai Ryan Harrison és az üzbég Gyenyisz Isztomin is kemény ellenfélnek ígérkezik. Murraynek ráadásul nem csak az lehet aggasztó, hogy az elődöntőben várhatóan Djokovics lesz az ellenfele, odáig még két francia (Monfils, Tsonga) is komoly akadályt jelenthet számára.

A két favorit, az egy ágra kerülő Rafael Nadal és Roger Federer is selejtezős ellenféllel kezd. A férfiaknál az első kör slágerpárosítását a házigazdák  kedvence, a legmagasabban rangsorolt ausztrálnak számító Bernard Tomic és a 22. helyen kiemelt spanyol Fernando Verdasco találkozása jelenti.

Ami a hölgyeket illeti, itt a US Open győztes Samantha Stosur a román Sorana Cirstea ellen kezd, és várhatóan jut majd tovább könnyedén. A jelenlegi legjobb ausztrál játékos azonban kemény ágra került, hiszen már a legjobb nyolc között összefuthat a második kiemelt cseh Petra Kvitovával. Nem vár könnyű bemutatkozás az orosz Marija Sarapovára, aki az argentin Gisela Dulko ellen kezd, és ha tovább is jut, azonos ágon van Serena Williamsszel valamint a szintén esélyes Vera Zvonarjovával. A főtábla egyetlen magyar indulója, Arn Gréta a kanadai Rebecca Marino ellen kezd, majd siker esetén a Cibulkova-Rybarikova szlovák házirangadó győztese várhat rá.

A férfiak sorsolása az ALÁBBI linken érhető el, míg a hölgyek tábláját ITT találjátok.