Szavazás

Kassai örül az IFFHS díjának, bár neki nem ez a legfontosabb elismerés

  • MTI

Kassai Viktort választotta a 2011-es Év játékvezetőjének a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS. A tavalyi BL-döntőt vezető bíró örömmel fogadta a díjat.

"Nagyon örülök az elismerésnek, bár egy játékvezető pályafutása során nem ez a legfontosabb" - mondta az MTI-nek Kassai. - "A bírók között nehéz megítélni, hogy ki volt az év legjobbja, ezzel együtt nagyon jól esik, hogy hozzáértő szakemberek és újságírók engem, illetve minket láttak a legjobbnak 2011-ben. Tulajdonképpen a BL-döntő miatt számítani lehetett arra, hogy az élmezőnyben végzünk majd. Szerencsére nagyon sokan szavaztak ránk, örülünk annak, hogy Puhl Sándor után ismét egy magyar bíró lett az év legjobbja."

Kassai munkáját a BL-döntőben Erős Gábor és Ring György asszisztensek, a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály és Bognár Tamás, valamint tartalékként Vad II István segítette.
Kassai Viktor, aki egy évvel korábban az ötödik volt a rangsorban, a szervezet idei gáláján veheti majd át a legjobbnak járó Arany IFFHS Trófeát.

Előtte egyetlen magyar bírónak, Puhl Sándornak sikerült kiérdemelnie ezt a címet: az 1994-vb-döntő, illetve az 1997-es Bajnokok Ligája finálé játékvezetőjének sorozatban négyszer (1994-1997) ítélték a legjobbnak.

IFFHS
A játékvezetők ranglistája
1. KASSAI VIKTOR 138 pont
2. Howard Melton Webb (angol) 103
3. Ravsan Irmatov (üzbég) 97
4. Wolfgang Stark (német) 67
5. Frank De Bleeckere (belga) 63
6. Massimo Busacca (svájci) 40
  Carlos Valesco Carballo (spanyol) 40
8. Nicola Rizzoli (olasz) 29
9. Jorge Luis Larrionda (uruguayi) 27
10. Sálvio Spinola Fagundes Filho (brazil) 23