Australian Open

Babos nagy csatában, Jani simán kiesett a selejtezőből

  • MTI

Babos Tímea három játszmában kikapott pénteken a francia Irena Pavlovictól a selejtező második fordulójában az esztendő első tenisz Grand Slam-tornáján, a Melbourne-ben zajló Australian Openen.

Óriásit harcolva búcsúzott az Australian Open selejtezőjétől Babos Tímea. A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő magyar teniszező a francia Irena Pavlovic ellen elbukott első szettet (4:6) követően állt először talpra (gálaelőadással 6:1-gyel egyenlített), majd a döntő játszmában előbb 2:5-ről kapaszkodott vissza, hogy aztán a rivális 6:5-ös vezetésénél négy meccslabdát hárítva maradjon ismét életben.Csakhogy Pavlovic ezt követően hozta az adogatását, majd Babos szervájánál újra meccslabdához jutott, és azt már nem hagyta kihasználatlanul. A WTA-rangsorban Babos mögött 77 hellyel álló Pavlovic 6:4, 1:6, 8:6-os győzelmét követően a főtábla küszöbére lépett. Pavlovic a következő - utolsó - kvalifikációs körben Jani Réka Lucát legyőző román Madalina Gojneával találkozik.

A jelenleg legelőkelőbb ranglista-helyezéssel rendelkező magyar, a sorban 92. Arn Gréta a 128-as elitmezőnyben szerepel majd, és első ellenfele a kanadai Rebecca Marino lesz.

Australian Open
selejtező, 2. forduló
Irena Pavlovic (francia)-Babos Tímea (21.) 6:4, 1:6, 8:6
Madalina Gojnea (román) - Jani Réka Luca 6:1, 6:0
később:
Czink Melinda-Nyina Bratcsikova (orosz, 16.)