Átigazolás

Dzsudzsák négy évre ír alá a Dinamo Moszkvához

A Dinamo Moszkva labdarúgócsapata hivatalos honlapján olvasható hír szerint a klub megegyezett Ddzsudzsák Balázzsal, a válogatott balszélső négy évre ír alá az orosz fővárosba.

Dzsudzsák négy évre ír alá a Dinamo Moszkvához

A beszámoló szerint a Dinamo ma (csütörtökön) igazgatósági ülést tartott, ahol több fontos kérdésben is döntés született. Így Dzsudzsák Balázs átigazolásáról is, az Anzsi Mahacskalától érkező magyar válogatott szélső négy évre kötelezi el magát a moszkvaiakhoz.

Mint ismert, Dzsudzsák menedzsmentje kedden számolt be arról, hogy a futballista az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskalától a bajnokság másik meghatározó együtteséhez, a Dinamo Moszkvához szerződik.

Orosz források szerint Dzsudzsákért 19 millió eurót fizet a Dinamo, ebből 15 milliót azonnal átutal az Anzsinak, maradék tartozását pedig a későbbiekben egyenlíti ki. Dzsudzsák Balázs ezzel egy rekordot állít fel, ekkora összeget ugyanis korábban még soha nem fizettek magyar játékosért. A szélső az Anzsinál egymilliárd forintnyi euróért játszott, de a Dinamo ennél is többet fizet neki a hírek szerint.

Dzsudzsák Debrecenben kezdte karrierjét, majd 2008-ban a holland PSV Eindhovenhez igazolt, amelynél meghatározó játékossá vált. Tavaly nyáron meglepetésre igazolt az Anzsihoz, amely akkori sajtóértesülések szerint 14,5 millió eurót fizetett érte. A dagesztáni együttesben hamar megsérült, kulcscsonttörést szenvedett, összesen nyolc meccsen, átlagosan 49 percet játszott, gólt nem szerzett.

A Dinamóhoz kapcsolódó további hír, hogy az egyesület kölcsönadja az orosz védő Denis Kolodint a Rosztovnak, és a horvát középpályás Tomislav Dujmovicot a spanyol Zaragozának az idény végéig. Továbbá Roman Diacov távozik az ügyvezető igazgatói posztról.