Australian Open

Babos Tímea simán lépett tovább az első selejtezőkörből

Megtette az első lépést az Australian Open főtáblája felé Babos Tímea, aki mindössze három gémet veszítve lépte le grúz riválisát a selejtező első fordulójában.

Babos Tímea, az Austarlain Open női egyes selejtezőjének első fordulójában
Babos Tímea végtelenül simán, 6:2, 6:1-es győzelemmel jutott túl a Melbourne-ben zajló Australian Open selejtezőjének első fordulóján. A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő magyar tehetség a grúz Margalita Csakasvilin jutott túl, mindössze 52 perc alatt. A kvalifikációt 21. kiemeltként kezdő Timi szinte minden mutatóban felülmúlta riválisát: 3 ászt ütött (Csakasvili 1-et), csak egy kettős hibát követett el (2), első szerváiból 19 (15), másodikból 7 (6) pontot nyert meg, bevágott 23 nyerőt (6), fogadóként 30 pontot nyert (11), 6 bréklabdát használt ki (1), a hálónál 8 pontot szerzett (5), továbbá 56 labdamenetet nyert meg (32). Egyedül a ki nem kényszerített hibák terén volt jobb a grúz, ő 13-at ütött, a sokkal támadóbb szellemben teniszező Babos 19-ig jutott a hivatalos honlap statisztikái szerint.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem az első meccsemet Grand Slam-torna selejtezőjében. Jól ment a játék, alig várom a folytatást. Bízom benne, hogy tartom a 2012-es jó formámat” - nyilatkozta Babos Tímea.

Timi a második fordulóban a francia Irena Pavloviccsal találkozik (a leendő rivális a cseh Kristyna Pliskován jutott túl 1:6, 6:3, 7:5-tel), és a világranglista-helyezések alapján ő az esélyesebb. Amíg Pavlovic a 218. helyen áll a WTA-nál, addig Babos a 141-en.

Babos Tímeán kívül még két magyar indult a selejtezőben, mind Czink Melinda, mind Jani Réka Luca sikerrel vették az első akadályt.