Nemzetközi foci

Az argetin szövetségi elnök Guardiolát nevezné ki a válogatott élére

Az Argentin Labdarúgó Szövetség elnöke, Julio Grondona szerint a Barcelona vezetőedzője, Josep Guardiola lenne a legjobb választás a nemzeti válogatott irányítására.

Julio Grondona szerint a Barcelona vezetőedzője lenne a legjobb választás a nemzeti válogatott irányítására."Ha a szövetségnek lenne elég pénze, Guardiola lenne a szövetségi kapitány - mondta a 80 éves sportvezető az Ona FM rádiónak. - Egy álom válna valóra, ha őt neveznék ki a válogatott élére."

Az argentinok a kudarccal végződött dél-afrikai világbajnokság (negyeddöntőbeli búcsú) kétszer is edzőt cseréltek, a torna után menesztett Diego Maradona után Sergio Batista, majd (a szintén sikertelen Copa América után) Alejandro Sabella következett.

Grondona azt is elmondta, hogy bízik benne, a világ jelenlegi legjobb labdarúgója, Lionel Messi világbajnoki címre vezeti az Albicelestest, de a 24 esztendős csillag válogatottbeli sikereinek hiánya korántsem kérdőjelezi meg tehetségét. "Nem nyertük meg a világbajnokságot, de nyertünk mást, miénk a földkerekség legjobb játékosa."