Férfi Kézilabda

A Mocsai-csapat magabiztosan verte Bahreint

  • MTI

A vasárnap kezdődő szerbiai Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos, 34-24-es győzelmet aratott csütörtökön a világ élmezőnyéhez nem sorolható Bahrein ellen Szegeden.

A hazai játékosok gyászszalaggal a karjukon léptek pályára a válogatott korábbi masszőre, a hét elején elhunyt Klembucz Ferenc emléke előtt tisztelegve. A meccs gyászszünettel kezdődött.
    
A 19 fős keretből hiányzott Zubai Szabolcs vírusos megbetegedés miatt. Azt Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem tudta megmondani, hogy pontosan mikor dönti el, ki lesz az Eb-re szombaton utazó 18 játékos.
    
Meglepően bátran kezdtek a vendégek, és negyedóráig jól tartották magukat. Aztán kilenc percig nem dobtak gólt, s a magyarok 14-10-re elhúztak, de a bahreiniek a folytatásban sem törtek meg.
    
A második félidőre több poszton is cserélt a magyar kapitány, és ettől kicsit gördülékenyebb lett a csapat játéka. Különösen Szöllősi – akinek az Eb lehet az első világversenye – volt elemében, rövid idő alatt négyszer is betalált. Az 52. percben kétszámjegyű lett a különbség (29-19).
    
A magyarok szombaton utaznak Újvidékre, és az Eb-n először hétfőn játszanak az oroszok ellen. Szerdán a vb-bronzérmes spanyolokkal, míg pénteken az olimpiai, világ- és Európa-bajnok franciákkal találkoznak a csoportkörben.

Eredmény:
Magyarország-Bahrein 34-24 (17-12)
a magyar gólszerzők: Iváncsik G. 6/3, Szöllősi 4, Harsányi 4/2, Vadkerti 4, Császár 3, Katzirz 3, Ancsin 2, Mocsai 2, Iváncsik T. 2, Ilyés 1, Krivokapic 1, Nagy 1, Putics 1