Dakar-rali

Gáz nélkül is száz kilométer per órás sebességgel száguldottunk - Szalay

A magyar pilóta szerint megint kínlódott az Opel Antara, de ezúttal nem akadtak el.

Szalayék nagyot küzdöttek a sivatagban - Fotó:dakar.hu

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az idei legjobb részeredményét érte el a Dakar-ralin, a 17. legjobb időt érte el az Antofagasta és Iquique közötti kilencedik szakaszon Chilében, ezzel összetettben a 31. helyen áll.

"A szakasz végén egy olyan magas homokhegyről jöttünk le, hogy pontocskáknak tűntek az aljában az autók, viszont a látvány minden pénzt megért, közvetlenül előttünk mérhetetlen mennyiségű homok, arrébb meg az óceán. Fenséges volt. A hegy viszont meredek. Nem is léptem rá a gázpedálra, mégis száz kilométer per órás sebességgel száguldottunk lefelé. A végén egy kicsit izgultam is, mert 2.2-es keréknyomással mentünk végig és amikor leértünk a hegy aljába, még vissza kellett menni, mert az utolsó GPS-pont felfelé volt. Féltem, hogy elakadunk, mert kínlódott az autó, de végül megúsztuk" - mondta Szalay Balázs a dakar.hu-n.

A második szakasz eleje gyors volt és lendületes, s azon kívül, hogy jó néhány motorost maga mögé utasított a kettős, különösebb kaland már nem történt, leszámítva az izgalmas és gyönyörű finist, amint azt már fentebb említettük.

"Nem kockáztattunk, sőt, sokszor nem tudtunk a saját tempónkban autózni, úgyhogy nem éreztem gyorsnak a tempónkat. De nagyon örülök, hogy ilyen jó eredmény született a végén" - jegyezte meg a magyar pilóta.