Szabadstílusú sízés

Edzés közben bukott - kómában a világbajnok síző

  • VNA

Súlyos edzés balesetet szenvedett a kanadai Sarah Burke, a szabadstílusú sízés hat évvel ezelőtti világbajnoka.

Sarah Burke kanadai freestyle síző
Súlyos balesetet szenvedett edzés közben a világ egyik legjobb szabadstílusú sízője, Sarah Burke. A  kanadai versenyző Park Cityben gyakorolt, a bukás következtében pedig életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. A 29 esztendős Burke a félcsőben bukott, majd magatehetetlenül sodródott a hóban. A gyors helyszíni segítség után mentőhelikopter szállította a Salt Lake Cityben található kórházba.

A kanadai síszövetség sajtófelelőse, Peter Judge a Toronto Starnak megerősítette, hogy Burke sérülései valóban súlyosak. "Állapota kritikus, jelenleg is kómában fekszik. Egyelőre nagyon rossz állapotban van, de nem szabad feladnunk a reményt" - mondta Judge. A versenyző férje is optimista: "Sarah nagyon-nagyon erős, meg fogja ezt is oldani."

A Park Cityben található pályán három éve az amerikai snowboardos, Kevin Pearce is súlyos bukást szenvedett el, aki szintén a fején sérült meg akkor. Pearce két év kihagyás után tavaly decemberben tudott ismét snowboardra állni. Burke 2005-ben nyerte meg a félcső versenyszám világbajnoki címét, emellett pedig az X-Games sorozaton is négyszer győzött, legutóbb éppen tavaly Aspenben.