London 2012

Böczögő Dorina is megszerezte az olimpiai kvótát

  • MTI

A magyar csapat számítása szerint Böczögő Dorina olimpiai kvótát szerzett szerdán, a tornászok londoni tesztversenyén.

Böczögő Dorina is kvótát szerzett Londonra
Altorjai Sándor, a hazai szövetség (MATSZ) főtitkára az MTI-nek azt mondta, Böczögő a 3. forduló után 53,265 ponttal a 7. helyen állt, a 4., utolsó fordulóban pedig kilencen léptek még a szerekhez, így - bár hivatalos végeredmény csak csütörtökre várható - a magyar tornász legrosszabb esetben is 16., ami szinte biztos olimpiai indulási jogot jelent.

"A nemzetközi szövetségtől csak holnap kapjuk majd meg a hivatalos eredményt, de azt gondolom, Dorina a négyes csoport versenyzői közül is megelőz majd legalább kettőt-hármat, így teljesen biztosra vehető, hogy megszerezte a kvótát" - nyilatkozta Altorjai.

A nyári játékok helyszínén zajló viadalon a másik magyar női induló, Gombás Laura 48,365 ponttal zárta az éjszakába nyúlt egyéni összetett versenyt.

Kedd éjjel a lólengésben világbajnoki negyedik helyezett Hídvégi Vid szerzett kvótát, miután - mint az a szerdán hivatalossá vált végeredményből kiderült - 20. lett a férfiak egyéni összetett versenyében. Hídvégi ráadásul lovon bejutott a döntőbe, így a csütörtök esti fináléban is érdekelt lesz.

A lólengésben kétszeres világbajnok Berki Krisztiánnal együtt - aki már a tavaly októberi, tokiói vb-n kvótát szerzett - így három magyar tornász lesz ott Londonban, ilyenre pedig legutóbb a 2000-es sydneyi ötkarikás eseményen volt példa.