Női kézilabda

Az önkormányzat működteti tovább a debreceni csapatot

  • MTI

A városi közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén dönthet a DVSC-Fórum női kézilabdacsapatát működtető kft. megvásárlásáról, amellyel az önkormányzat 96,4 százalékos tulajdonjogot szerez a klubban - jelentette be Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

A politikus szólt arról is, hogy az ügyvezetői feladatokat a jövőben a DVSC futballcsapatának korábbi ügyvezetője, Makray Balázs látja el. Tőle azt várják, hogy megbízható többségi tulajdonost találva a futballcsapat 1999-es "megmentéséhez" hasonlóan stabilizálja a klub helyzetét.     Kósa Lajos elmondta: tíz forintért vásárolják meg a csapatot működtető kft.-t Gellén Andrástól. Minden játékossal új, hároméves munkaszerződést kötnek és hároméves szakmai koncepció kidolgozását várják el az új vezetéstől.

A DVSC-Fórum tiszta viszonyok között, pénzügyi kötelezettségek nélkül folytathatja majd a munkáját - emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy amennyiben új többségi tulajdonos érkezik, az önkormányzat 25 százalék plusz egy szavazatnyi tulajdonjogot megtart majd magának. Pajna Zoltán alpolgármester kifejtette: január végéig minden játékossal megkötik az új szerződést, az idei szezonban pedig az 5-8. helyre várják a csapatot.

"Nem kábított el bennünket az elmúlt két meccsen elért nagyszerű győzelem, jelenleg ez a realitás" - húzta alá.

Az alpolgármester közölte: új szakosztálymodellt fognak kialakítani és az ügyvezetőre a jövőben nagyobb szerep hárul majd. Elsősorban a hazai, saját nevelésű játékosokra kívánnak majd támaszkodni, akik később akár a válogatott meghatározó játékosaivá is válhatnak.
Pajna Zoltán az MTI kérdésére elmondta: idén mintegy 100 millió forintból gazdálkodhat a klub, de a költségvetést a folyamatos nemzetközi, ha lehet Bajnokok Ligája szereplés eléréséhez három év alatt mintegy 150-180 millióra kellene növelni.

Hozzátette: a klub nem fog hozzájárulni Léránt Vivien és Kazai Anita eligazolásához. Ez ügyben a szerdai nap vízválasztó lesz, hiszen a szövetség is ezen a napon fog dönteni az ügyben - hangsúlyozta. Makray Balázs beszélt arról, hogy a működési struktúra tekintetében hasonlóan kell felépíteni a klubot, mint ahogy azt 1999 után a futballcsapattal tették. A havi 100 ezer forintos fizetésért megbízott ügyvezető szerint az utánpótlás-nevelés továbbra is kiemelt szerepet kaphat a debreceni kézilabdában, támaszkodva a Debreceni Sportiskolára.