Serie A

A 23-as mezt választotta a Juventus új csatára, Marco Borriello

Kedden bemutatták a Juventus új csatárát Marco Borriellot. A 29 éves támadó a sajtó képviselői előtt is hangsúlyozta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a Juve játékosa lehet.

Borriello büszkén mutatja új csapata dresszét "Csak ismételni tudom magam, már az előző héten is elmondtam, nagyon büszke vagyok arra, hogy a Juventus játékosa lehetek, köszönöm a klubnak ezt a lehetőséget" -mondta Borriello, aki a 23-as mezt választotta új csapatában.

Vasárnap a Juventus 1-0-ra győzött a Lecce otthonában. A találkozón a vendégszurkolók egy transzparensen méltóság és becsület nélküli zsoldosnak nevezték Borriellót. Az esetről természetesen az idei bajnokságban mindössze hét meccsen játszó csatárt is megkérdezték.  "Nagyon sajnálom azt a transzparenst. Külön szeretném hangsúlyozni, hogy én soha nem utasítottam el a Juventust. Ez az egész ügy egy félreértésből született. Ugyanakkor nagyon moitvál ez a kiírás, hisz szeretném megmutatni, hogy van helyem a csapatban. Lesz 5 hónapom, hogy meggyőzzem a klubvezetést arról, hogy érdemes végleg leigazolni, és ennyi idő alatt kell elfogadtatnom magam a szurkolókkal". Sokan feleslegesnek érezték Borriello leigazolását, de most, hogy Quagliarella megsérült, talán a vártnál több lehetőséget kaphat a Romától kölcsönbe érkező támadó.

"Egy nagycsapat jellemzője, hogy jó csatárokkal rendelkezik. Ez a Juvénál sincs másképp. Úgy jöttem ide, hogy nem kaptam garanciát semmire. Szóval mindenkit meg kell győznöm, hogy van helyem az együttesben. Nem hiszem, hogy sokan lennénk csatárposzton. Úgy kell tekinteni rám, mint egy pluszban bevethető fegyverre. Lassan jön az Európa-bajnokság, szóval örülök ennek a lehetőségnek, hisz a Juventusból lehet esélyem visszakerülni a válogatottba"- nyilatkozta Marco Borriello, aki január 15-én a Cagliari elleni bajnokin mutatkozhat be új csapatában.