NBA

Sorozatban ötödször nyert a Philly, ezzel keleti harmadik az együttes

Kedden hajnalban hat mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). Kikapott a hullámzóan teljesítő Minnesota, sorozatban ötödször nyert a Philadelphia, tovább menetel az Atlanta, javított mérlegén a Chicago. Lássuk mi történt az éjjel!

A nap első mérkőzésén a Toronto Raptors fogadta a Michael Beasley-t nélkülöző Minnesota Timberwolvest, Kevin Love-ék pedig nem tudtak két napon belül kétszer nyerni, a kanadaiak 97-87-re nyertek. Az összecsapás egészen a végéig szoros volt, a Minnesota folyamatosan ott lihegett ellenfele nyakában, azonban három perccel a lefújás előtt egy 12-2-es rohamot indított a Raptors, ezzel pedig eldőlt a meccs sorsa. A Wolves sztárja, Kevin Love csupán háromszor talált be 16 mezőnykísérletéből, ezzel 13 pontot szerzett, valamint leszedett 14 lepattanót. A Toronto legjobbja ezúttal is az olasz Andrea Bargnani volt a maga 31 pontjával.

Fotó: nba.com
Danny Granger ételmérgezés miatt nem tarthatott csapatával, az Indianával Philadelphiába, de Frank Vogel mester nem számíthatott George Hillre sem. A Sixers ismét kiváló csapatjátékkal nyert, a pályára lépő kilenc játékosból hatan jutottak 10 pont fölé. A 20 pontot szerző Andre Iguodala röviden így foglalta össze csapata teljesítményét: „Ma minden összejött nekünk.”
A másik oldalon Roy Hibbert értékelte a látottakat: „Le kellene szoknunk a lassú startokról. Nem engedhetjük el az ellenfeleinket már a meccs elején, hogy aztán a kispadra bízzuk a dolgot, hogy visszahozzanak minket a meccsbe…”

Újabb győzelmet könyvelhetett el az Atlanta, akik az ezer sebből vérző New Jersey otthonában tudtak nyerni 106-101-re. A Netsnél épphogy felépült Deron Williams és Kris Humphries, máris kidőlt Mehmet Okur, valamint DeShawn Stevenson. A másik oldalon is volt hiányzó, Marvin Williamst Vladimir Radmanovic helyettesítette. Az újonc Marshon Brooks 19 pontjával ismét a legjobb Nets játékosnak bizonyult, a Hawksnál pedig a Smith-Johnson-Teague trió 68 pontot szorgoskodott össze.

A New York Knicks úgy tudott nyerni zsinórban harmadszor, hogy a kispadról csupán három pont érkezett. Az áldozat ezúttal a Charlotte Bobcats volt, akik a múlt héten ugyanebben a felállásban kiütötték Anthonyékat. A félidőben már 11 ponttal ment a Knicks, azonban ezt az előnyt sikerült elszórakozni, 82-82-nél tudott egyenlíteni a Bobcats, innen azonban egy 9-5-ös New York rohammal eldőlt a mérkőzés sorsa. Carmelo Anthonyt együttese gyenge, 38%-os mezőnygól százalékáról, valamint a 1/10-es triplamutatójáról kérdezték, amelyre trükkösen válaszolt: „87 ponton tartottuk ellenfelünket, úgy gondolom, hogy a mai harcot mi nyertük védekezésben.”
A New York együttesében Tyson Chandler és Amare Stoudemire dupla-duplával zárt, a Bobcatsnél pedig öten jutottak legalább tíz pontig.

Az Atlanta elleni meglepő vereség után javítani tudott a Chicago, akik hazai pályán 92-68-ra verték a Detroit Pistonst. A harmadik negyed vége után még csak kilenc ponttal vezetett a Bulls, azonban a záró játékrészt 24-9-re nyerték Derrick Rose-ék. A hazaiaknál meglepő módon ma Carlos Boozer szerezte a legtöbb pontot, ő 23 egységig jutott, ellenben Luol Deng nagyon gyengén dobott, 12 dobásából csupán kettőt értékesített. Győzelmével a Bulls 8-2-re javította mérlegét, ezzel keleten az előkelő második helyet foglalják el, mindössze fél győzelemmel lemaradva a Miami mögött.

A nap utolsó mérkőzése tartogatta a legnagyobb meglepetést, hiszen az Eric Gordon nélkül felálló New Orleans idegenben tudta legyőzni a Denver Nuggetset, méghozzá meglehetősen simán, 94-81-re. A Hornetsben a Kaman-Landry-Belinelli hármas 60 pontot dobott, a Denvernél viszont senki sem tudta megközelíteni a 20 egységet, a Nuggets két legponterősebb játékosa Ty Lawson és Danilo Gallinari is csak 15-15 pontot tudott szállítani.

NBA alapszakasz
16. játéknap
Toronto-Minnesota 97-87
Philadelphia-Indiana 96-86
New Jersey-Atlanta 101-106
New York-Charlotte 91-87
Chicago-Detroit 92-68
Denver-New Orleans 81-94