Paks

Nem kizárt, hogy idén is érmet szerezzünk - Vayer Gábor

A paksiak rutinos játékosa szerint egy jó felkészüléssel idén is odaérhet a dobogóra a tavaly ezüstérmet szerző gárda.

Vayer érmes helyezésben hisz A többi NB I-es együtteshez hasonlóan a paksiak is nekilátnak a héten a tavaszi alapozásnak, ennek apropóján a csapat hivatalos weboldala interjút közölt az egyik legrutinosabb, ugyanakkor az egyik legeredményesebb játékosával, Vayer Gáborral. A többek között Portugáliát és Ciprust is megjárt támadó a tavalyi szezonban elsőként merte kimondani, hogy csapata az éremesélyesek közé tartozik, és ezt az álláspontját az idei szezonra is fenntartja.

"Hiszem, hogy az a legszegényebb ember, aki álmodni sem mer. Most is hinnünk kell! És mivel tavaly sikerült valóra váltanunk az álmunk, talán most már könnyebben el is hisszük, hogy ez újból sikerülhet. Így, ha azt mondom, hogy szeretnénk ismét a dobogón végezni, akkor ez a kijelentésem már nem tűnik olyan égbe kiáltónak, mint a múlt tavasszal." - mondta a 34 éves futballista, aki azért azzal is tisztában van, hogy a tavalyi idényben néhány élcsapat teljesítménye elmaradt az elvárhatótól.

"Igaz, hogy az ellenfelek - főleg az élbolyban erősödtek - de mi is ugyan olyan erősek vagyunk, mint egy éve. Ha alapul veszünk egy jó felkészülést, és megnézzük a sorsolásunk, akkor egyáltalán nem lehetetlen cél egy érmes helyezés elérése. Abszolút optimista vagyok ez ügyben."

A siker egyik kulcsa tehát a jó felkészülés lehet, de erre Vayer szerint immáron miden esélyük meg is van "Egy éve nehezebb körülmények között készültünk. Például nem volt olyan pályánk, mint amilyen most áll rendelkezésünkre. A klub maximálisan figyel arra, hogy minden feltételünk adott legyen a zavartalan felkészüléshez. Ez magabiztosságot, és könnyedséget adhat egy játékosnak. Ehhez kell nekünk hozzátennünk a legjobb tudásunkat, és akkor nem lehet gond a ráhangolódással. Felkészülten várhatjuk a tavaszi bajnoki fordulókat."