Zalaegerszeg

Még nincs meg a pénz tavaszra, de változatlanul a bentmaradás a cél

A hétfői napon megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra az OTP Bank Liga sereghajtója, a Zalaegerszeg. A zalaiaknál nem csak a helyezés adhat aggodalomra okot, hanem az anyagi hiányosságok is.

Nem sok örömködésben volt része a zalai futballistáknak az ősszel Az első "munkanapon" a zalaegerszegi klub elnöke, Nagy Ferenc köszöntötte a játékosokat, akikre nem kevesebb feladat hárul, mint, hogy a komoly lemaradás ellenére, kiharcolják az élvonalbeli tagságot a következő idényre.

"Reménytelen helyzetünk ellenére tavasszal mindent megteszünk a bennmaradásért - ismételte korábbi megnyilatkozását Nagy Ferenc. - Sajnos, a szponzoráció terén sincs minden rendben, finoman fogalmazva jelentős összegek az ablakban vannak - folytatta a klub első embere a Zalasport-on. - Remélem, rövidesen hozzájutunk ezekhez a forintokhoz, valamint játékosok eladásából biztosított lesz a tavaszi szezonunk. De Rudnevs "ügye" is csak akkor kerül napirendre, ha valóban megtörténik az eladás, addig nem érdemes rágódni rajta.

Valamelyest enyhítheti a gondokat, hogy a csapat egyik legértékesebb játékosa, Darko Pavicsevics felépült sérülésből.

"Jó állapotban van gólerős csatárunk - vázolta a helyzetet dr. Bánhegyi Béla. - De ez még nem jelenti azt, hogy minden feladatot teljes intenzitással végezhet. Egészséges, de azt kérték a doktorai, hogy egy-két hétig a labdás gyakorlatok közül azokat, amelyek teljes erőfeszítést igényelnek, inkább mellőzze - folytatta a szakember a Zalai Hírlapban. - Azt reméljük, hogy a folyamatosság az ő esetében is meghozza gyümölcsét és a tavaszra teljes értékű játékos lesz."

A keret többi tagja egészséges, apróbb problémák vannak, de ez nem akadályozta meg a játékosokat abban, hogy az első foglalkozáson részt vegyenek.

A Zalaegerszeg 17 fordulót követően a 16. helyen áll az OTP Bank Ligában,  Prukner László együttese mindössze öt pontot kapart össze az ősszel. A pillanatnyilag a 14. helyen - még bentmaradást jelentő - helyen álló Siófoknak 16 egység áll a neve mellett.