London 2012

Hídvégi Vid olimpiai kvótát szerzett

  • MTI

A magyar csapat számítása szerint Hídvégi Vid olimpiai kvótát szerzett kedden, a tornászok Londonban zajló tesztversenyén.

A magyar csapat számítása szerint Hídvégi Vid olimpiai kvótát szerzett a tornászok Londonban zajló tesztversenyén.

A hazai szövetség (MATSZ) kedd éjszaka arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Hídvégi 83,1 pontot kapott gyakorlataira, amely a magyarok számítása alapján elegendő az olimpiai indulási jog megszerzéséhez, az éjszakába nyúlt egyéni összetett verseny pontos végeredménye azonban csak a szerdai nap folyamán lesz hivatalos.
   
A nyári olimpia helyszínén zajló kvalifikációs viadalon országonként egy tornász szerezhet ötkarikás kvótát, ugyanakkor az indulási jog megszerzése attól is függ, hogy a csapatverseny milyen végeredménnyel zárul. 
   
Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára azt mondta, a nemzetközi szövetség (FIG) nem hivatalosan ugyan, de megerősítette, hogy Hídvégi ezzel a pontszámmal olimpiai indulónak tekinthető.
   
A kvalifikációs viadal másik magyar férfi résztvevője, Rácz Attila nem tudott a szerekhez lépni, ugyanis a verseny előtt fél órával, edzés közben kéztörést szenvedett.
   
Szerdán a nők versenyében Böczögő Dorina és Gombás Laura lesz érdekelt, ők várhatóan – magyar idő szerint – 18:30 órától szerepelnek a 3. csoportban, s talajon kezdenek.
   
A londoni nyári olimpiára eddig egy magyar tornász, a lólengésben szerzett 2010-es világbajnoki címét tavaly októberben, Tokióban megvédő Berki Krisztián szerzett indulási jogot.