FA-kupa

Wenger bónuszként tekint a kupára, de a Leeds ellen azért győzne

Az angol labdarúgó FA-kupa 3. fordulójából egy mérkőzés maradt hétfőre, az Arsenal a másodosztályú Leeds Unitedet fogadja.

Arsenal-Leeds United 20:45
Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: 2

Az Ágyúsok utolsó nagy sikerüket éppen az FA-kupában érték el, a serleg 2005-ös elhódításával, de abból a csapatból már hírmondónak is alig maradt valaki. A menedzseren, Arsene Wengeren kívül a csapatkapitány Robin van Persie, Manuel Almunia, no és a visszahívott Thierry Henry volt tagja az akkori csapatnak. Apropó, Henry, a 34 esztendős csatár kölcsönszerződését még éppen sikerült idejében elintézni, Wenger nevezhette a Leeds ellen. Valószínűleg csak a padon kezd, de még az is lehet, hogy a meccs végén, ha az eredmény az Ágyúsok szája íze szerint alakul, kap néhány percet.

Van Persie 21 éves volt a 2005-ös diadal idején

Az Arsenal a Wenger-érában, vagyis 1996-tól négyszer nyerte meg a világ legrégebbi labdarúgó-kupasorozatát. Az ötödik felé vezető úton a Leeds ellen teheti meg az első lépést. Bár a francia tréner elsődleges célja, hogy minden évben Bajnokok Ligáját érő helyen végezzen a csapat, és az FA-kupát egyfajta bónusznak tekinti, a "Pávák" ellen csak a győzelmet tartja elfogadhatónak.

"Sokkal fontosabb, hogy minden szezonban ott legyünk a BL-ben, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk nyerni hétfőn. Ez is nagyon fontos számunkra, de az élet azt diktálja, hogy a bajnokságra helyezzük az elsődleges hangsúlyt. Ha az FA-kupában is messzire jutnánk, az fantasztikus lenne. De a mi szintünkön a Bajnokok Ligája-szereplés jelenti az legnagyobb presztízst. De azután persze minden trófeát meg szeretnénk nyerni" - fogalmazott Wenger.

"Nem hasonlítható össze az FA-kupa és a BL. Utóbbi kötelező, míg előbbi egyfajta élvezetes megmérettetést nyújt. Egy olyan bónusz, amit nagyon szeretnénk mi mi megszerezni" - tette hozzá.

Ami az ellenfelet illeti, a Leeds United legutóbb a 2009-2010-es szezonban szerepelt a Premier League-ben, de az FA-kupa előző kiírásában is találkozott az Arsenallal, ugyancsak a 3. körben. A Fehérek akkor az Emiratesben meglepetésre 1-1-et értek el (Fabregas a 90. percben egyenlített!), második felvonásra kényszerítve az Ágyúsokat, ahol végül 3-1-re kikaptak.