Férfi kézilabda

Hajnal Csaba 35 éve a veszprémi kézilabdaklub vezetője

Napra pontosan 35 éve, 1977. január 9-én lett a veszprémi férfi kézilabdaklub ügyvezetője Hajnal Csaba, aki azóta számos alkalommal vezette sikerre a város büszkeségének számító csapatot.

A Veszprém Megyei Állami Építőipari Vállalat nevében Forró Ferenc és Fekete László 35 éve kérte fel Hajnal Csabát, hogy legyen az akkor a megyei bajnokságban érdekelt VÁÉV SE ügyvezetője. Ezt követően a gárda minden alacsonyabb osztályú bajnokságot megnyert, és 1981-ben felkerült az élvonalban, ahol első szezonjában ezüstérmes lett az akkor sztárok sokasságával felálló Bp. Honvéd mögött.
   
A VÁÉV SE, VÁÉV Építők, VÁÉV Bramac, Bramac, Fotex Veszprém és jelenleg MKB Veszprém néven futó csapat azóta 19-szeres magyar bajnok, 20-szoros Magyar Kupa-győztes, 2002-ben Bajnokok Ligája-döntős, négyszeres KEK-döntős - ebből 1992-ben és 2008-ban nyert is.
   
"Csodálatos volt ez a 35 év. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy mindig sikerült egy kicsit előrébb lépni, új célokat elérni. A nagy élmények közé tartozik, amikor feljutottunk az élvonalba vagy amikor a régi főszponzor tönkrement, mégis megnyertük a magyar bajnokságot. De említhetném a BL-döntőt vagy a két KEK-sikert, illetve a Veszprém Aréna átadását, illetve azt, hogy ezen hosszú időszak alatt rengeteg jó embert, jó szponzort ismertem meg" - mondta az MTI-nek a 62 esztendős Hajnal Csaba, Veszprém város Pro Urbe-díjasa és díszpolgára.