La Liga előzetes

A barcelonai rangadón zárkóznának Messiék

A spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a címvédő Barcelonára komoly erőpróba vár a városi rivális Espanyol otthonában.

Messi és társai nyerni mennek a városi riválishoz

Espanyol - Barcelona 21.30
Tv: sport 2
hatharom-tipp:2
Egy városi rangadó mindig különleges, legyen szó bármilyen bajnokságról vagy sorozatról. A címvédő Barcelonának most egy ilyen találkozó jutott, a vasárnapi mérkőzések lezárásaként Josep Guardiola együttese a Cornélla stadionban vendégszerepel.

Mivel szombaton a Real Madrid egy könnyed győzelemmel tudta le az aktuális fordulót, a gránátvörös-kékeknek mindenképpen nyerniük kell, ha akarják tartani a lépést az ősi riválissal. Tisztában van ezzel az IFFHS által az év legjobb edzőjének választott Guardiola is, aki szerint csapatának rendkívül nehéz dolga lesz az Espanyol ellen. "Az ellenfelek számára egy nagyon kellemetlen stadionban fogunk pályára lépni. Ez az egyik legnehezebb mérkőzésünk, és ez alól ez az év sem lesz kivétel. Nagyon kemény próba vár ránk, meglátjuk, hogy képesek leszünk-e megfelelni"- mondta a tréner a találkozó sajtótájékoztatóján. " Az Espanyol egy fiatal, erős csapat, amelyik játssza a focit, ráadásul minket a talaj is rendre megtréfál"

Talaj ide vagy oda, a mérkőzés egyértelmű esélyese a Barcelona, ráadásul a katalánokért szorítók legnagyobb örömére vasárnap visszatérhet a csapatba Andrés Iniesta. "Az orvosaink alkalmasnak találták őt a játékra, így szinte biztosan ott lesz a csapatban. Ez nagyon jó hír a számunkra" - mondta Pep egyik legjobbjáról.

A két barcelonai együttes örökmérlege természetesen a gránátvörös-kékek felé billen, mint ahogy az utolsó egymás elleni találkozón is Xaviéknak volt része nagyobb sikerekben. Tétmérkőzésen az Espanyol 2010. áprilisában tudott pontot szerezni a Barca ellen (0-0), nyerni pedig a 2009-es szezonban sikerült, akkor a Nou Camp gyepén.  A tavalyi szezonban ebben a párosításban egy 5-1-es zakót könyvelhettek el a kék-fehérek.Hogy idén megússza-e a kiütést az Espanyol, azt a 21.30-kor kezdődő élő szöveges tudósításunk segítségével figyelemmel kísérheted!

Villarreal - Valencia 18.00
hatharom-tipp:2
A nap másik rangadóján az immáron a kiesés elkerüléséért küzdő Villarreal hazai környezetben látja vendégül a Valenciát. A Sárga Tengeralattjáró komoly bajba kerülhet, ha nem lát neki a pontok szorgalmas gyűjtögetéséhez, az más kérdés, hogy a Denevérek ellen ez korán sem lesz egyszerű. Soldadóék idegenbeli mutatókat tekintve a liga második legeredményesebb csapatát alkotják, és hiába jellemezte az elnúlt években hatalmas csata a két fél összecsapását, alighanem a vasárnapi randevú, csak nevében lesz rangadó.

További mérkőzések

Getafe - Athtelic Bilbao 16.00  hatharom-tipp:x
Betis - Sporting Gijón 18.45
hatharom-tipp:1