Nemzetközi foci

Negyedére csökkentették Samuel Eto' eliltását

A Kameruni Labdarúgó Szövetség 15 mérkőzésről négyre csökkentette Samul Eto'o eltiltását. Az Anzsi Mahacskala válogatott csatára így ősszel már szerepelhet a nemzeti csapatban.

A Kameruni Labdarúgó Szövetség 15 mérkőzésről négyre csökkentette Samul Eto'o eltiltását.Mint ismert, december közepén a "Szelídíthetetlen Oroszlánok" csapatkapitányát azért büntették meg, mert november 15-én nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére az Algéria elleni, elmaradt barátságos mérkőzésen. A kameruniak előbb "belső adminisztrációs problémára" hivatkozva mondták le az algíri találkozót, később viszont kiderült, hogy a játékosok sztrájkja miatt nem tudott elutazni a küldöttség. A futballisták állítólag azért tagadták meg a fellépést, mert a Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna. A szövetség viszont azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.
  
A döntést azután hozta meg a szövetség, hogy az ország elnöke, Paul Biya kérte annak elnökét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntést. Eto'o büntetésére egész Kamerun felzúdult, a 30 esztendős, az év afrikai labdarúgójának négyszer megválasztott támadó rendkívül népszerű hazájában.

Eto'ót egész pontosan nyolc hónapra tiltották el, ez azt jelenti, hogy augusztusig négy tétmeccsen nem szerepelhet. A csapatkapitány-helyettes Eyong Enoh büntetését is mérsékelték, az Ajax középpályásának egy mérkőzést kell kihagynia, a Tottenham Hotspur védője, Benoit Assou-Ekotto kétezer dolláros pénzbírságot kapott.