Biatlon

Henkel még nem terhes, így folytatja 2014-ig

  • VNA

Szocsiban is szeretne még versenyezni Andrea Henkel, a németek 34 esztendős olimpiai bajnok biatlonosa.

Magdalena Neuner szezon végi visszavonulása miatt komolyan aggódnak Németországban a női biatlon szakág jövőbeni eredményessége miatt. Az oberhofi Világkupa verseny során legalább egy jó hírt is kaptak a német szurkolók, Andrea Henkel ugyanis bejelentette, hogy a 2014-es évig még folytatja pályafutását. A most 34 esztendős versenyzőről már régóta a visszavonulás kapcsán cikkeztek, ő viszont még Szocsiban is szívesen indulna a téli játékokon.

"Még nagyon élvezem a versenyzést és abban nem sok különbség van, hogy 34 vagy 36 évesen fejezem-e be az élsportot" - indokolta döntését a 2002-es olimpia egyéni olimpiai bajnoka. Egyes források már egy esetleges terhességet is valószínűsítettek Henkelnél, aki az erre vonatkozó újságírói kérdést viccesen ütötte el: "Ezen a területen az utóbbi időben elég jól teljesítettünk" - utalt ezzel az újdonsült anyukákra, Kati Wilhelmre, Martina Beckre és Simone Denkingerre, valamint a terhessége miatt a közelmúltban visszavonuló Kathrin Hitzerre.

Henkel a német biatlon csapat legtapasztaltabb tagja jelenleg, amivel speciális előjogok is járhatnak. A "veterán" német versenyző ugyanis bízhat benne, hogy továbbra is elengedik majd őt az amerikai csapathoz edzeni, párja ugyanis az a Tim Burke, aki a férfi biatlon mezőny amerikai tagja.