Volvo Kupa

A világbajnok olaszok is kipipálva

  • MTI

A magyar férfi vízilabda-válogatott a kanadaiak után (11-6) három góllal az olaszok legjobbjait is legyőzte a Volvo Kupáért idén hatodik alkalommal kiírt nemzetközi torna szombati játéknapján, a székesfehérvári Csitáry uszodában.

A január második felében esedékes hollandiai Európa-bajnokságon egy csoportban levő két csapat, az olimpiai bajnoki címvédő magyar és az aktuális világbajnok talján gárda presztízstalálkozóját Kemény Dénes legénysége kezdte jobban: Kiss Gergely pompás passzából a center Steinmetz Ádám volt eredményes, de Varga Dénes bal felső sarokban landoló lökete se volt csúnyább látvány. Az olaszok öt másodperccel az első szünet előtt emberelőnyből szépítettek (2-1).

Hosnyánszky a amgyar csapat egyik legjobbja volt
A folytatás megint magyar találattal rajtolt: egy remekül megjátszott fór végén Madaras Norbert balkeze villant, nem sokkal utána pedig Kiss G. "mérföldekről" vette be az itáliaiak kapuját (4-1). A rivális "sima" válaszát követően kettős emberelőnyből, 4-3-ra zárkóztak fel a vendégek, már csak ezért is jókor jött Hosnyánszky Norbert fej fölé lőtt bombája (5-3). Mi több: a vasasos duó, Kiss G. és Steinmetz összeszokottsága újfent gólt eredményezett. A hat az öt elleni felállásból azért az olaszok is kihasználtak egyet még a nagyszünet előtt (6-4).

A harmadik negyedet Varga Dénes sikeres ötméterese vezette be, amit gyors ellencsapás, majd - újabb fórokból - újabb két talján gól követett (7-7). Aztán magyar emberelőny is kellett ahhoz, hogy módosuljon az állás: Varga Dénes jóvoltából lett 8-7. Ám az ellenfél sem maradt adós, felavatva a kapuban Baksa Lászlót váltó Szécsi Zoltánt, de az idősebbik Varga, Dániel jobb felső sarkos lövése is célba ért (9-8).

Az olasz Matteo Aicardi (b) és Kásás Tamás harcol a labdáért, a férfi vízilabda Volvo Kupa 2. fordulójában a Magyarország-Olaszország  találkozón, Székesfehérváron.
Az utolsó játékrész elején mindjárt nőhetett volna a különbség, de Kiss G. büntetőt rontott. A hibát Hosnyánszky elemi erejű lövéssel "korrigálta", majd Kiss rafinált csavart ejtéssel javított nagyot saját bizonyítványán, beállítva a végeredményt (11-8).

A másik szombati összecsapáson a nyitónapon az olaszokat 9-8-ra legyűrő németek a kanadaiak felett is diadalmaskodtak, így a vasárnapi zárókörben a Magyarország-Németország mérkőzés dönt a Volvo Kupa végső sorrendjéről.

Volvo Kupa2. nap
Magyarország - Olaszország 11-8
a magyar góldobók: Varga Dénes 3, Steinmetz Á., Hosnyánszky, Kiss G. 2-2, Madaras, Varga Dániel 1-1
További eredmény:
Németország-Kanada 12-8 (3-2, 3-4, 2-1, 4-1)