Nyilatkozat

Nincs mitől tartanunk, de bármi megtörténhet - Varga József

A debreceniek magyar válogatott labdarúgója szerint nem a nagy rangadókon fog múlni a bajnoki aranyérem sorsa, hanem azon, hogy a kötelező győzelmeket hozni tudják-e az esélyesek.

Varga Józsefnek nagy szerepe van abban, hogy a Debrecen veretlenül vezeti az OTP Bank Liga tabelláját. A válogatott középpályás a hajdúságiak egyik legjobbja volt az ősz folyamán, amit a szurkolók is rendre elismernek. Varga szerint ugyan rászolgáltak arra, hogy mindenki őket tartsa az aranyérem fő várományosának, azért egyáltalán nem lesz könnyű dolguk tavasszal.

Varga József nem fél a kihívásoktól
"A pontszámokat tekintve a közvélemény minket tart a bajnoki arany első számú várományosának, ami érthető. Mellettünk ott van még a kiváló erőkből álló Győr és a bajnoki címvédő Videoton, akik nagyon komoly riválisok. De én nem feledkeznék meg a Honvédról és a DVTK-ról sem, hiszen teljesítményükkel ezek a csapatok is alapvetően befolyásolhatják a végső sorrendet. Úgy vélem, nem feltétlenül a rangadókon dől el a bajnoki cím, fontos lesz, hogy az úgynevezett kötelező győzelmeket is be tudjuk-e húzni." - mondta a haon.hu-nak a tar frizurájú védekező specialista.

Azért a rangadókkal is meggyűlhet a baja a Lokinak, ugyanis a "meleg" mérkőzéseket rendre idegenben vívja majd a csapat, hogy mást ne említsünk vendégként lépnek majd pályára a Ferencváros, a Videoton, a Győr, a Honvéd valamint a Diósgyőr otthonában is.  "Bennem nincs félsz egy-egy idegenben megvívott rangadó előtt, ez persze egyénenként biztosan változó. Ha kellően felkészülünk, akkor nincs mitől tartanunk a fővárosban, vagy Székesfehérváron sem, csak rajtunk múlik, mire leszünk képesek. Nyilván, jobb hazai környezetben futballozni, de a szurkolóinktól idegenben is megkapjuk a megfelelő támogatást."

Sokan nem értik, hogy mikor szinte minden magyar futballista, aki egyeneset tud rúgni a labdába azonnal kimegy külföldre, Varga miért az NB I-ben csillogtatja tehetségét. "Január 31-ig tart a nemzetközi átigazolási időszak, az még nagyon sok idő, bármi történhet, de nem töröm magam mindenáron azért, hogy elmenjek. Ha úgy alakul, hogy nem érkezik visszautasíthatatlan ajánlat, akkor tavasszal is a Loki sikereiért fogok mindent megtenni hétről hétre" - mondta a válogatott középpályás.