Profi boksz

A fogam volt az oka mindennek - Erdei Zsolt

A decemberben kézsérülést szenvedett Erdei Zsolt állapota a várakozásoknak megfelelően szépen gyógyul, így elképzelhető, hogy tavasszal megmérkőzzön Tavoris Clouddal.

Madár állapota rohamosan javul Mint ismert, a 2011. december 31-ére tervezett amerikai gála Erdei Zsolt sajnálatos sérülése miatt meghiúsult. A magyar öklöző Anaheimben csaphatott volna össze az IBF szintén veretlen világbajnokával, az amerikai Tavoris Clouddal. Madár keze azonban a találkozó előtti hetekben megsérült, majd az állandó gyulladás gócpontjának tartott fogát kihúzták Németországban.

Mint kiderült,  jó úton jártak az orvosok, és javulásnak indult a korábbi WBO félnehéz-, majd WBC cirkálósúlyú világbajnok állapota. "Jelentős a javulás, köszönhetően a heti háromszori mágneses kezelésnek. Ugyan még nem terhelhetem száz százalékosan, de úgy azt azért kijelenthetem, igaza volt azoknak, akik azt mondták, a fogam az oka mindennek. Miután megszabadítottak a német fogorvosok a jobb felső ötösömtől, érzem, rövidesen a régi lesz a kezem." – nyilatkozta a Népszava újságírójának Erdei.

A napilapban megjelentekben Erdei Zsolt elmondta, hogy nagyon motivált, és tavasz közepére készen fog állni arra, hogy - amennyiben a promóterek tető alá tudják hozni - kiálljon az amerikai Clouddal. Arról egyelőre nincsen információ, hogy mikor kerülhet sor a sokak által várt összecsapásra, de ahogy Erdei fogalmazott, "a pókok már szövögetik a hálót".