Kaposvár

Sisáék nekiláttak a felkészülésnek, a keret még alakulgat

Megkezdte a tavaszi szezonra való felkészülését a Kaposvár Rákóczi együttese, Sisa Tibor és stábja kemény időszakot ígér a futballistáknak.

Sisa Tibor reméli, hogy sikerül megerősíteni a csapatot A téli szünet utáni első napot orvosi vizsgálattal, súlyméréssel, állóképességi, gyorsasági valamint dinamikai jellemzőket magában foglaló teszttel töltötték a kaposvári futballisták.

Az OTP Bank Ligában 17 lejátszott mérkőzés után a 13. helyen álló somogyiak vezetőedzője reméli, hogy januári átigazolási időszak legfontosabb szempontjaként egyben tudják tartani a keretet.

"Bízunk benne, hogy olyan nagyon nagy változás nem lesz - mondta Sisa Tibor a rakoczifc.hu-nak.  - Vannak persze elképzelések, és bízunk benne, hogy a vágyak és a lehetőségek találkoznak egymással. Szeretnénk a védelembe, a középpályára és a támadósorba is igazolni meghatározó játékost igazolni. Jó lenne, ha magyarok lennének és fiatalok".

A korábbi híreknek megfelelően Kardos visszatért Debrecenbe, Pedro pedig sérülése miatt egyelőre Brazíliában marad. Öt tehetséges fiatal, Horváth Tamás, Major Ádám, Fenyvesi Olivér, valamint két afrikai légiós, Mustapha és Haruna viszont az NB III-as gárdától felkerült az első csapat keretébe. Perics és Okuka iránt van érdeklődés, de konkrét kapcsolatfelvétel még nem történt.

Oláh Lóránttal kapcsolatban sincs új fejlemény, a Ferencváros hivatalosan nem értesítette a kaposváriakat arról, hogy esetleg visszaadná a nyáron kölcsönvett csatárt.

A felkészülési időszakban összesen 14 mérkőzést tervez a kaposvári szakvezetés. A programban a tervek szerint egy horvátországi edzőtábor is helyet kap majd.

"A felkészülés első két-három hete nagyon erős, sok a futás, napi két edzés. Ezután már jönnek a technikai dolgok, az edzőmérkőzések. Remélem, sikerül begyakorolni a figurákat, a taktikát, és sikeresebb tavaszunk lesz - tette hozzá Balázs Benjámin, aki a Rákóczi egyik legjobb játékosa volt az ősz folyamán.