NBA

Már második meglepő hazai vereségét szenvedte el a Knicks

Az észak-amerikai amerikai profi kosárlabda-bajnokságában 12 mérkőzést rendeztek szerda éjjel. Többek között ismét nyert a Dallas, javított a Miami és a Memphis, továbbra is szárnyal a Denver, valamint újabb meglepő hazai vereséget szenvedett a Knicks, ezúttal ráadásul Amare Stoudemire és Iman Shumpert is játszott. Lássuk mi történt hajnalban!

Továbbra is képtelen nyerni a Washington Wizards, hajnalban Wallék Orlandóba látogattak, ahol kiütéses, 103-85-ös vereséget szenvedtek. A fővárosiak ezzel már a hatodik meccsüket veszítették el, ezzel egyedüli nyeretlen csapatként állnak a ligában. A meccs embere Dwight Howard volt, aki 28 ponttal és 20 lepattanóval dupla-duplát ért el. Stan Van Gundy a Magic vezetőedzője így értékelte Howard teljesítményét: „Nem lehet kérdéses, hogy Howard az egyik legdominánsabb védő és lepattanózó játékos, aki valaha pályára lépett az NBA-ben.

Nem tudta megismételni szerdai teljesítményét a Cavs, akik legutóbb a Bobcatset fektették két vállra, hajnalban azonban kikaptak a Toronto otthonában. A mérkőzésen szinte végig vezetett a Raptors, köszönhetően Andrea Bargnani 31, valamint DeMar DeRozan 25 pontjának.

Javította hibáját a Miami Heat, ugyanis a legutóbbi Atlanta elleni vereség után ezúttal 118-83-ra verték az Indiana Pacers együttesét. A meccs érdekessége, hogy Wade nem léphetett pályára, a sztár egy kisebb lábsérülés miatt pihent. Wade hiányában természetesen a meccs embere LeBron James volt, aki 33 ponttal és 13 kiosztott gólpasszal dupla-duplát regisztrálhatott. A csütörtöki játéknapon az is előfordulhat, hogy James és Wade sem fog játszani, ugyanis mindkét játékos összeszedett egy kisebb sérülést.

Újabb érthetetlen vereséget szenvedett a Knicks, ezúttal a back-to-back második napján pályára lépő Charlotte-tól kaptak ki Anthony-ék. A dologban az a furcsa, hogy ezúttal nem lehet Stoudemire hiányára fogni a kudarcot, ugyanis a klasszis erőcsatár egy meccses kihagyás után 25 ponttal és 12 lepattanóval tért vissza. A Bobcatsben óriási meglepetésre a kényszerből centert játszó Boris Diaw szerezte a legtöbb pontot, 27 egységet termelt a kiváló védekezéséről híres Tyson Chandler mellett. A Knicks centere így értékelte a vereséget: „Az NBA-ben bármelyik csapatnak megvan az esélye arra, hogy bármelyik nap legyőzhesse aktuális ellenfelét, ezt ma a Bobcats meg is mutatta.”

Stoudemire csapata meglepő vereséget szenvedett
Továbbra is szenved a New Jersey Nets, akik hajnalban Bostonba látogattak, azonban sima 89-70-es vereséget szenvedtek. A Netsnek sajnos nem csak a sorozatos kudarcokkal kell foglalkoznia, mert Brook Lopez sérülése után már a csapat másik sztárja, Deron Williams sem léphetett pályára, rajtuk kívül pedig Kris Humphiresra sem számíthatott Avery Johnson vezetőedző. A szerdai meccsen amúgy az újonc Marshon Brooks is megijesztette a Nets drukkereket, a bal bokája rándult meg, azonban a röntgenes vizsgálat kimutatta, hogy nincsen komoly probléma, persze így is előfordulhat, hogy a tehetséges újonc kihagy egy-két mérkőzést. Az összecsapáson egyébként meglepetésre a New Jersey a fordulásig tartani tudta magát, a második félidőben azonban a Boston átgázolt ellenfelén, többek között Rajon Rondo dupla-duplájának köszönhetően.

Richard Hamilton visszatérése alkalmából a Bulls pont előző csapata, a Detroit otthonába látogatott. Hamilton 14 ponttal terhelte volt együttese gyűrűjét, a Bulls pedig 99-83-as győzelmet aratott. A Pistons sztárja, Rodney Stuckey sérülés miatt idő előtt befejezte a mérkőzést.

Két győztesen megvívott rangadó után hazai pályán kapott ki a Minnesota. Kevin Love-ék az erősen szenvedő Memphis együttesét fogadták hajnalban, azonban a rendkívül szoros meccsen Kevin Love 27 pontja és 14 lepattanója, valamint Ricky Rubio 12 pontja és 10 gólpassza sem volt elég ahhoz, hogy legyőzzék a macikat. A Zach Randolph-ot nyolc hétig nélkülözni kényszerülő Memphis együttesénél Rudy Gay bizonyult a legjobb játékosnak, aki 19 pontot termelt.

Idegenben aratott győzelmet a Sixers, akik Eric Gordon visszatérését csúfították el New Orleansban. A mérkőzés fordulópontja a negyedik negyed volt, amelyet 34-20-ra nyert meg a Philly, ezzel kivívva a 101-93-as sikert. A hazaiak oldalán Eric Gordon 22 pontot ért el, míg a Philly két fiatal tehetsége, Jrue Holiday és Evan Turner összesen 44 egységet szerzett. Doug Collins, a Sixers vezetőedzője így értékelte a győzelmet: „Azt mondtam a fiúknak, hogy ha visszanézünk egy ilyen meccsre, mint a mai, akkor azt láthatjuk, hogy az átlagos csapatok elveszítik őket, azonban azok az együttesek, akik ki akarnak tűnni, megtalálják a lehetőséget a győzelemre. Igazán büszke vagyok a srácokra. Ismét gyengén kezdtük, azonban a meccs végére valahogy kikapartuk a gesztenyét.”

Ismét nyerni tudott a címvédő, ezúttal a gyengélkedő Phoenix Suns csapatát verték Nowitzkiék 98-89-re, szintén nyugati rangadón nyert a Ginobili nélkül felálló San Antonio, ők a Golden State Warriorst győzték le 101-95-re.

A Denver Nuggets felmosta a padlót a Sacramento Kingsszel. A Nenét továbbra is nélkülözni kényszerülő Nuggets 110-83-ra nyert, külön érdekesség hogy a csapat legjobbja Al Harrington volt 15 ponttal, de a Nenét helyettesítő Kosta Koufos dupla-dupláig jutott, 10 pont mellé 11 lepattanót gyűjtött a görög erőcsatár. A balhéja miatt továbbra is kispadra kényszerülő DeMarcus Cousins 26 ponttal próbálta bebizonyítani, hogy helye van a kezdőben.

A nap zárómérkőzésére Los Angelesben került sor, a Clippers a Houston Rockets együttesét fogadta. Chris Paulék kiütéses, 117-89-es győzelmet arattak. Az első negyedben 41 pontot termelő hazaiak legjobbja a már említett irányító, Chris Paul volt, egy 20 pontos 10 asszisztos dupla-duplával. A kisebbik Los Angeles-i gárda a mai győzelmével pozitívra fordította a mérlegét, Griffinék már 3-2-vel állnak a bajnokságban.

A nap egyik legszebb jelenete is a Clippershez fűződik: Chris Paul és DeAndre Jordan játszott össze egy alley-oop erejéig:

NBA
11. játéknap
Toronto-Cleveland 92-77
Orlando-Washington 103-85
Boston-New Jersey 89-70
New York-Charlotte 110-118
Miami-Indiana 118-83
Detroit-Chicago 83-99
New Orleans-Philadelphia 93-101
Minnesota-Memphis 86-90
Dallas-Phoenix 98-89
San Antonio-Golden State 101-95
Denver-Sacramento 110-83
LA Clippers-Houston 117-89