Manchester City

Mancini csak akkor igazol, ha eladják Tévezt

A Manchester City olasz menedzsere szerint nem kizárt, hogy januárban szerződtetnek valakit a középpályára, de előtte 3-4 játékostól meg kell szabadulniuk.

Nana, előbb Tévezt eladjuk, utána vásárolunk!
Roberto Mancini nem kertelt ezúttal sem: az olasz szakember angol újságíróknak úgy fogalmazott, hogy nyitott új játékosok leigazolására, de a legfontosabb dolog, hogy 3-4 személytől megszabaduljanak.

"El kell adnunk három vagy négy labdarúgót, Carlos Tévez sorsa napokon belül eldőlhet, akárcsak Wayne Bridge-é. Ezután talán tehetünk valamit" - mondta Mancini, akinek legnagyobb problémája, hogy az argentin csatárt minél messzebb tudja Manchester városából - legalábbis szavaiból ez derül ki.

"Reméljük hamarosan lezárhatjuk a Tévez-ügyet, hiszen ez a klub és Carlos számára is fontos lenne. Több érdeklődő is akad Olaszországból, van ajánlatunk Franciaországból és egyéb csapatoktól, remélem Tévez mihamarabb újra elkezdhet futballozni" - így az olasz, aki szerint, ha megszabadulnak néhány labdarúgótól, akár újak is érkezhetnek januárban az angol listavezetőhöz.

A rendkívül bő kerettel dolgozó Man.City a szakvezető szerint egy védekező felfogású középpályás megszerzésében gondolkodhat, mivel az Afrikai Nemzetek Kupájának ideje alatt Yaya Touré biztosan nem áll majd a csapat rendelkezésére. Az elefántcsontparti helyettesítésére Mancini Danielle De Rossit szemelte ki, de maga a szakember is egyre kevésbé bízik abban, hogy sikerül megszerezniük a Roma húzóemberét.

"De Rossi egy topcsapat topjátékosa, ráadásul Romában is született. Nem tudom eljönne-e valaha onnan" -mondta a 47 éves itáliai.

Az Égszínkékek keretében többen is sérüléssel bajlódtak az utóbbi napokban, Samir Nasri és Mario Balotelli ki is hagyta a Liverpool elleni rangadót betegség miatt, de a csapat nélkülük is magabiztosan gyűrte le a Vörösöket.