Férfi kézilabda

Karabaticék átgázolnának a magyarokon is

Nikola Karabatic szerint a franciák számára a januári Európa-bajnokság egy jó lehetőség, mert megmutathatják az ellenfeleknek, mit is tudnak valójában.

Nikola Karabatic Mint ismert az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Franciaország a C-jelű csoportban a vb-bronzérmes Spanyolországgal, a többszörös világbajnok Oroszországgal valamint a magyar válogatottal együtt szerepel.

A lebonyolítás értelmében a négyfős csoport első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe, de a Montpellier irányítója szerint már ezért nagyot kell küzdeni.

"Nem akarjuk elkönnyelműsködni az Európa-bajnokságot, mert a nyáron olimpia is lesz, ellenkezőleg, mindent meg fogunk tenni a jó eredmény érdekében" - mondta a L'Equipe-nek Nikola Karabatic, aki a vb-döntőben a dánokat hosszabbításban felülmúló francia csapat legeredményesebbje volt. "Egy Eb amúgy különleges, hiszen itt nincsenek könnyű mérkőzések. A torna 15 napig tart, megterhelő szellemileg és lelkileg is ez az időszak. Minden játékosunk örömmel jön a válogatottban,  ha elég felkészültek leszünk, megnyerhetjük mind a két versenyt".