Bundesliga

Először beszélt Podolski távozásáról a kölni edző

Stale Solbakken szerint kell, hogy legyen a csapatnak B-terve arra az esetre, ha legjobbjuk eligazol.

Solbakken felkészült Podolski távozására - Fotó:bild.de

Először beszélt a nagy nyilvánosság előtt Stale Solbakken arról, hogy Lukas Podolski távozhat az 1. FC Kölntől. A norvég vezetőedző kijelentette: fel kell készülniük a legjobb játékosuk elvesztésére.

"Nem tudok kizárni semmit, kell hogy legyen egy B-tervünk. Meg kell várnunk Poldi döntését, aztán megnézzük, mit csináljunk" - mondta a szakember.

Az ugyanakkor még nem dőlt el, hogy mikor lenne az időpont megfelelő arra, hogy a német válogatott szélső távozzon a csapattól. Három lehetséges verzió is felmerül: Már a téli szünetben, a nyári Európa-bajnokság előtt vagy a kontinensviadal után hagyhatja el Kölnt a futballista.

"Ez egy nagyon nehéz kérdés - fejtette ki Solbakken. - Poldinak és a menedzsmentnek ezt át kell beszélnie. Meg kell találni az időpontot, amely mind a két félnek megfelel. Néha jobb, ha egy játékos egy nagy torna előtt eligazol, mert akkor tiszta fejjel vághat neki egy ilyen nagyszabású versenynek."

Német sajtóhírek szerint a Schalke 04 az egykori Bayern München-támadóval pótolná a szezon végén feltehetően távozó Raúlt. De Posdolskit az angol Arsenal is szívesen vinné már a téli szünetben.