Kajak-kenu

Csipes Tamara két számban is rajthoz állna Londonban

A magyar kajakos nem szokta magát feleslegesen stresszelni a versenyek előtt.

Csipes Tamara két számban indulna Londonban

Csipes Tamara nyerte az év női sportolója választást 2011-ben. A kajakozó azzal érdemelte ki az első helyet, hogy a szegedi világbajnokságon két egyéni számban (K-1 1000 és 5000 m) győzött, míg a belgrádi Európa-bajnokságon párosban (K-2 500 és 1000 m) szerzett két aranyérmet.

"Panaszra nincs okom, de maximalista vagyok magammal szem­ben. Ezért azt mondom: Szegeden jó lett volna há­rom­ból három számban az első helyen végezni! K–2 500 méteren azonban Kovács Katival sajnos negyedikként értünk célba" - mondta a Metropolnak Csipes Tamara.

A kajakozónő idén először szállhat vízre olimpián, ráadásul rögtön az egyik esélyes lehet Londonban.

"Számomra az is megtiszteltetés lesz, ha pályafutásom során először a ma­gyar színeket képviselhetem egy olimpián. A legboldogabb akkor lennék, ha két számban is rajthoz állhatnék. De majd csak a tavasz végi válogatókat követően dől el, hogy ki kivel és melyik számban versenyezhet Londonban. A gondolataimban benne van, de nem stresszelek. Majd ha már közelegnek a válogatók, nyilván nő a feszültség is. De nem szoktam agyon­idegeskedni magam. Ha pedig csapathajóban ülök, különösen ügyelek arra, hogy ne ragadjanak el az érzelmeim, mert a stressz átra­gad­hat a többiekre is, s abból semmi jó nem szokott származni."