Holland Kupa

Az Ajax nők és gyerekek előtt pótolná a kapustámadás miatt megszakadt meccset

Az Ajax kérvényezte a Holland Labdarúgó Szövetségtől (KNVB), hogy engedélyezze a nők és a 12 éven aluli gyerekek belépését az AZ Alkmaar elleni kupameccsére, amelyet zárt kapuk mögött kellene újrajátszani.

Az Ajax és az Alkmaar találkozója december 21-én az első félidőben félbeszakadt, mert egy szurkoló megtámadta az AZ kapusát, Esteban Alvaradót, aki azonban földre vitte a huligánt, és megrugdosta. A játékvezető ezért kiállította a játékost, amire válaszul a vezetőedző, Gert Verbeek lehívta tanítványait a pályáról.

A szövetség fegyelmi bizottsága a meccs üres lelátók előtti újrajátszását rendelte el január 19-re, az Ajax vezetői azonban kérvényezték, hogy nők és 12 éven aluli gyerekek bemehessenek a találkozóra. Ehhez az ötletet a török bajnokságban játszott Fenerbahce-Manisaspor mérkőzés adta, amelyet a Fener szurkolóinak korábbi rendbontásai miatt szintén csak nők és gyerekek nézhettek meg a helyszínen.

A KNVB közleménye alapján nem zárkózott el a kéréstől: "Megfontoljuk a dolgot, de megkértük az Ajaxot, hogy vázolják fel, hogy kiviteleznék a tervet."

A Fenerbahce-Manisaspor meccs - csak nőknek és gyerekeknek