Premier League

Assou-Ekotto szerint a Tottenham is esélyes a bajnoki címre

Benoit Assou-Ekotto, a kameruni védő szerint mindenki láthatja, hogy mennyit fejlődtek 12 hónap alatt.

Benoît Assou-Ekotto szerint sokat fejlődtek

A manchesteri csapatok ünnepek alatti bukdácsolásával újra nyíltabbá vált a Premier League. Az angol élvonalban - némi meglepetésre - a Tottenham Hotspur is bekapcsolódott a bajnoki címért folyó harcba. A londoniak a második helyen álló Manchester Unitedet a vesztett pontok tekintetében már utolérték, és ha megnyerik elmaradt mérkőzésüket, akkor mindössze három pontra lesznek a listavezető Manchester Citytől.

Benoit Assou-Ekotto, a Tottenham Hotspur játékosa szerint már nem kell maguk mögé nézniük a tabellán.

"Mindenki azt mondta, hogy a Manchester City verhetetlen, de csak döntetlent értek el a West Bromwich otthonában, ami azt mutatta: ebben az osztályban sosem mehetsz biztosra. A minimális célunk az első négy között végezni, ezt követően bármi lehetséges. Senki sem tudja megjósolni, mi fog történni az előttünk álló öt hónapban. Nekünk már nem kell a hátunk mögé néznünk, ehelyett hoznunk kell az eredményeket, és bízni benne, hogy feljebb jutunk."

A kameruni válogatott futballista szerint nem elképzelhetetlen, hogy a bajnoki címet is begyűjtik év végén.

"Mindenki láthatja, mennyit fejlődtünk 12 hónap alatt. Nézzünk csak a tabellára, a harmadik helyen állunk, méghozzá megérdemelten. A játékoskeretet illetően ez a legjobb csapat, amelyben valaha játszottam, és most már a győztes mentalitással is rendelkezünk."