Kézilabda

Napidíjat, nem zsebpénzt biztosítunk a játékosoknak - Vetési Iván

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván a magyar férfiválogatott Szlovákia elleni felkészülési mérkőzése után a Sportklubnak nyilatkozott arról, hogy milyen körülmények között készül a nemzeti együttes a szerbiai Európa-bajnokságra.

Vetési Iván értesülései szerint rengeteg magyar szurkoló utazik a január második felében esedékes kontinenstornára, akiknek központi segítséget szeretnének nyújtani az utazásban: "Úgy tudom, 5-6 ezer ember készül Szerbiába a kézilabda Európa-bajnokságra, ezért a Belügyminisztérium készül is arra, hogy megkönnyítse a szurkolók határátlépését."

A szövetség elnöke a válogatott felkészülésének pénzügyi hátteréről is beszámolt: "Ahogy az a válogatott mezén már látható volt, új szponzora van a szövetségnek, a MOL. Úgy gondolom, hogy jelentős előrelépés, hogy piaci alapon is jelennek meg szereplők a magyar kézilabdában. A premizálásról a jövő heti elnökségi ülésen döntünk, de az biztos, hogy akkor jár egy nagyobb prémium a csapatnak, ha az olimpiai részvételt elérik. Erre minden esély megvan, hiszen nagyon keményen dolgoznak a fiúk. Rendeztük a biztosítások kérdését, sikerült elérnünk, hogy a játékosok ne maradjanak fizetés nélkül és a Magyarországon játszók klubjai se maradjanak kompenzáció nélkül egy-egy sérülés esetén. Megfelelő napidíjat, nem zsebpénzt biztosítunk a játékosoknak, napi 40 eurót."

A sportvezető kitért Nagy László esetleges válogatott szereplésére is, de azt mondta, az Európa-bajnokságig nem tartja esedékesnek a kérdést, és szerinte egyébként is a Barcelona átlövőjének kell lépnie, ha a magyar nemzeti csapat tagja szeretne lenni.