Átigazolás

Marco Reus a nyáron visszatér Dortmundba

A Borussia Dortmund hivatalosan bejelentette Marco Reus leigazolását. A Mönchengladbach 22 éves német válogatott középpályása a nyáron tér vissza nevelőegyesületéhez, 17 és fél millió euróért.

A címvédő 17,5 millió eurót fizetett a 'Gladbachnak. Reust a Bayern, a Real Madrid és az Arsenal is vitte volna.

Reus ötéves szerződést kötött a Dortmunddal, 2017. június. 30-ig írt alá. "Nagyon örülünk, hogy Marco az erős konkurencia ellenére minket választott" - mondta Michael Zorc, a sárga-feketék sportigazgatója, aki nem a levegőbe beszélt, a futballistát a Bayern München, az Arsenal és a Real Madrid is szívesen alkalmazta volna.

A hírt a Mönchengladbach is megerősítette, a középpályásért 17,5 millió eurót kap a klub.

"Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a döntés nem a 'Gladbach ellen szól. Már korábban eldöntöttem, hogy a nyáron klubot váltok, a Dortmundban garanciát látok arra, hogy bajnoki címet nyerjek, és szerepeljek a Bajnokok Ligájában" - nyilatkozta Reus, akinek családja és barátnője is Dortmundban lakik.

"A klub új szerződést kínált Marcónak, de ő a távozás mellett döntött. Részletesen megindokolta döntését, amit csalódottan, de tudomásul vettünk" - tette hozzá Max Eberl, a 'Gladbach sportigazgatója.

Reus Dortmundban született, 2003 és 2006 között nevelkedett a Borussia korosztályos csapatainál. Profi karrierjét 2006-ban a Rot Weiss Ahlen együttesénél kezdte. A Mönchengladbachot 2009 óta erősíti, kulcsembere a tabellán negyedik gárdának, az idényben eddig 18 meccsen 13 gólt szerzett, és öt gólpasszt jegyzett.