Karrier

Kiss Pál Tamás maradhat a GP3-ban, de csapatot váltana

A magyar pilóta nem érezte jól magát a Tech 1 Racing versenyzőjeként, ezért szívesebben folytatná máshol jövőre.

Kiss Pál Tamás csapatot váltana - Fotó: bevezetem.hu

Kiss Pál Tamás a Tech 1 Racing versenyzőjeként egy futamot megnyert, és a 16. helyen végzett az összetett rangsorban a GP3 2011-es szezonjában. A magyar pilóta a boon.hu kérdésére még nem tudta megmondani egészen biztosan, hogy a GP2-ben vagy a GP3-ban versenyzik jövőre.

"Ez utóbbira jóval kisebb az esély, úgy vélem, hogy ebben az évben is a GP3-ban fogok versenyezni - mondta a lapnak Kiss Pál Tamás. - Ezt egyáltalán nem bánom, 2011-ben átestem a tanulóéven, és úgy vélem, hogy egy itt eltöltött újabb szezon nagyban szolgálhatja a fejlődésemet.

Ha a GP3-at nem is, a Tech 1 Racinget minden bizonnyal elhagyja a miskolci versenyző.

"Még a tavalyi szezon végén az angol Atech CRS GP csapatához hívtak tesztelni, ahol jól éreztem magam, más volt a team tagok hozzáállása velem szemben, mint a Tech 1-nál, és valószínűbb, hogy itt folytatom. Persze még korai lenne bármit is kijelenteni, hiszen ez még a kivárás időszaka, mind a csapatok, mind a pilóták részéről."

A tesztek a GP3-ban ugyanis csak márciusban kezdődnek, az első versenyre pedig májusig kell várni.

"Úgy vélem, hogy februárra fog igazán tisztulni a kép, addig még biztosan lesz néhány tárgyalásom a jövőmmel kapcsolatban - jegyezte meg a versenyző. - Tavaly is én tárgyaltam a csapatok képviselőivel, most sem lesz ez másképp, és úgy vélem azért most könnyebb lesz minden, hiszen az elmúlt esztendőben sok emberrel kötöttem ismeretséget ebben az osztályban."