Férfi kézilabda

Kicsit lassú kezdés után könnyed győzelem Szlovákia ellen Veszprémben

Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 33-24-re legyőzte Szlovákia nemzeti együttesét a két csapat felkészülési mérkőzésén Veszprémben.

Bár Fazekas Nándor kifogta az első néhány szlovák lövést, Richard Stochl is hasonlóan jól kezdett a másik kapuban, így a vendégek szerezték a találkozó első gólját, és az ötödik percben 3-1-re vezettek. A mieink védekezése kicsit lassan állt össze, így csak az első negyedóra végén sikerült utolérni a folyamatosan egy-két gólos előnyben lévő szlovákokat. Ekkoriban a gólszerzésben a többször is remekül induló Iváncsik Gergő és a felállt fal ellen rendkívül kreatívan játszó Császár Gábor jártak az élen.

Iváncsik Tamás lő kapura a Magyarország-Szlovákia férfi kézilabda-mérkőzésen a Veszprém Arénában 2012 januárjában

A félidőre 17-14-es vezetéssel vonult Mocsai Lajos együttese, amely a szünet után a mérkőzés elejéhez hasonló módon beragadt egy kicsit. Ellenfelünk védekezése ugyanis sokkal erőszakosabbá és feszesebbé vált. A vendégek ennek köszönhetően közelebb is értek a mieinkhez (18-17), de a vezetést nem tudták átvenni, ugyanis több technikai hibát is elkövettek, amik után Vadkerti Attila rendre lerohanásokat tudott végrehajtani, és sorra ki is használta a ziccereit.

A kapuba beálló Tatai Péter a második játékrész elején nem sokszor találkozott a labdával, de a hajrára ő is megtalálta a szlovák átlövések ellenszerét, valamint a csereként beálló fiatalok, Ancsin, Szöllősi, Grebenár és Putics is remekül vették fel a ritmust, így a hajrában már egyáltalán nem volt kérdéses a magyar válogatott győzelme. Akár tízgólos diadal is lehetett volna belőle, de a 33-24-es végeredmény miatt sem lehet okunk panaszra.

Férfi kézilabda
Felkészülési mérkőzés
Magyarország-Szlovákia 33-24 (17-14)
magyar gólszerzők: Iváncsik G. 5, Vadkerti 4, Császár 3, Putics 3, Ilyés 2, Mocsai 2, Ancsin 2, Iváncsik T. 2, Katzirz 2, Szöllősi 2, Zubai 2, Grebenár 1, Schuch 1, Harsányi 1, Krivokapic 1