Hathárom TV

Kemény Dénes a bőség zavarával küzd az Eb előtt - videó

  • MTI-hatharom.hu

A szűk két hét múlva kezdődő hollandiai vízilabda Európa-bajnokság előtt főpróbának tekinthető a 6. Volvo Kupáért kiírt nemzetközi torna, melyet Székesfehérváron rendeznek meg péntektől vasárnapig a házigazdák mellett az olasz, a német és a kanadai válogatott részvételével.

Amint azt Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az eindhoveni Eb-t megelőzően, jövő szerdán ugyancsak az erőfelmérés jegyében még a horvát válogatottal is megütközik legénysége. A gárda összetételéről, vagyis az Eb-re utazó 13 főről a Volvo Kupa után, annak tapasztalatai alapján dönt a kapitány.

"Nem kis fejtörés lesz kijelölni a tizenhárom játékost, noha 15 év tapasztalata azért segít" - mondta a szakvezető, aki szerint az ezúttal felettébb szokatlan időpontban zajló esemény segít a formába hozásban, a csapatjelölésben és a jó Eb-szereplésben egyaránt, de abban is, hogy a közönséget kiszolgálja a válogatott.

A szövetségi kapitány emellett a hatharom.com-nak az olaszok elleni kétkapus edzésről és a keretszűkítés nehézségeiről is részletesen beszélt:

A székesfehérvári tornára amúgy a belépők már elfogytak, s a szervezők - amint azt Török László, a szövetség szóvivője elmondta - azon gondolkodnak, hogy csak állóhelyek legyenek a városi uszodában, mert akkor kevesebben szorulnak ki az eseményről.

A torna nyitónapján Kanada, másnap a világbajnoki címvédő Olaszország, a zárónapon pedig Németország együttese lesz az olimpiai bajnok Kemény-csapat ellenfele.

Volvo Kupa
A program
péntek:
18:30 ó: Olaszország-Németország
20:30 ó: Magyarország-Kanada
szombat:
18:30 ó: Németország-Kanada
20:30 ó: Magyarország-Olaszország
vasárnap:
9 ó: Kanada-Olaszország
11 ó: Magyarország-Németország