Bundabotrány

Hivatalosan is nyomozás indult a Lazio játékosai ellen

  • MTI

A decemberi letartóztatások után szerdán a cremonai főügyész, Roberto Di Martino bejelentette, hogy további 40 futballista ellen indult nyomozás az olaszországi bundabotrányban.

Di Martino arról számolt be, hogy az újabb gyanúsítottak ellen a korábban letartóztatott Carlo Gervasoni másodosztályú labdarúgó vallomásai alapján indult eljárás.

Elmondása szerint a Serie A-ban két Lazio-meccs is érintett az elmúlt szezonból, ebből a Leccében játszott találkozón legalább hét hazai labdarúgó vett részt a csalásban és több tucat másik tudott a bundázásról. A másik manipulált Lazio-mérkőzés a Genoa elleni volt a gyanú szerint.

Di Martino hozzátette, további klubok is érintettek a bundabotrányban, több tucat meccset vizsgálnak 2009-től, köztük 20 élvonalbelit.

A nyomozók az előző idényben játszott három élvonalbeli (Brescia-Bari, Brescia-Lecce és Napoli-Sampdoria), valamint az utóbbi két szezon több Serie B-összecsapása (például az Atalanta három meccse) ügyében folytattak vizsgálatot, melynek nyomán december 19-én 17 személyt tartóztattak le. Köztük volt az Atalanta korábbi csapatkapitánya, Cristiano Doni, aki később beismerte a csalást, és Carlo Gervasoni, aki a Piacenza játékosa.