Átigazolás

A középcsapatok szívesen vinnék a Juventus kegyvesztett centereit

  • Bodnár Gergő

Két Juventus csatár, akik ősszel egyetlen bajnoki meccsen sem léptek pályára. Nem meglepő, hogy Luca Toni és Amauri is csapatot szeretne váltani a téli átigazolási időszakban.

Lucat Toni elmondhatja magáról azt, hogy a Serie B és a Serie A mellett a Bundesligában is gólkirályi címet szerzett, erre a szezonra azonban egyértelműen kegyvesztett lett pályafutása 13. csapatánál, a Juventusnál. Antonio Conte ősszel egyetlen meccsen sem küldte pályára a 34 éves támadót, aki az előző idényben mindössze 2 gólt szerzett az olasz bajnokságban.

Amauri és Luca Toni sétálnak a Juventus egyik mérkőzése után 2011-ben

Nagyon távolinak tűnik már az a 2005-2006-os szezon, amikor Toni 38 mérkőzésen lőtt 31 góljával lett a legjobb góllövő, még a Fiorentina labdarúgójaként. A Juve ötödik legjobban fizetett játékosának számító Toni télen biztosan klubot vált, új állomáshelye a Cagliari lehet. A Serie A 15. helyén álló szárd csapat elnöke Massimo Cellino nagyon szeretné megszerezni a csatárt, de Toniért a Cesena is bejelentkezett.

Amauri helyzete nagyon hasonló. Az egyszeres olasz válogatott támadó már nyáron átadólistára került, de 4 milliós fizetése elijesztette az érdeklődőket. Amauri - aki 2008-ban igazolt a Juventushoz 24.5 millió euróért - Tonihoz hasonlóan nem játszott az ősszel, miután Antonio Conte egyértelműen kijelentette, hogy nem számol a klub második legjobban fizetett labdarúgójával.

A csatárért az Alberto Gilardinót elengedő Fiorentina érdeklődik a legélénkebben, bár elképzelhető, hogy a lilák végül Amauri helyett Maxi Lópezt választják.