Chelsea

Villas-Boas nem volt hajlandó gratulálni Lampardnak

Véget ért a Chelsea négy meccs óta tartó vesszőfutása az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában: a londoni Kékek Frank Lampard 89. percben szerzett góljával győztek hétfőn este a Wolverhampton vendégeként. André Villas-Boas menedzser és Lampard között ugyanakkor megromlott a viszony, a portugál meg sem említette nyilatkozatában a mérkőzés hősét.

A menedzser a pályán és az öltözőben sem gratulált a Wolves elleni meccs hősének, majd nem említette nyilatkozatában.

Lampard Ramires gólja után is kimaradt az ünneplésből, a gólszerző, David Luíz, Raul Meireles és még néhány játékos odarohant a menedzserhez - állítólag Villas-Boas kötelezővé tette, hogy gól után az oldalvonalnál, vele kell ünnepelni. Miután a 89. percben Lampard megszerezte a győztes találatot, a középpályás John Terryvel és Fernando Torresszel ölelkezett, míg Villas-Boas ismét Luízzal.

A The Sun keddi számában arról írt, hogy a menedzser sem a pályán, sem az öltözőben nem gratulált Lampardnak, aki közel 11 éve szolgálja a klubot, csapatkapitány-helyettes, de az új főnök alatt még a kezdőcsapatban sincs állandó helye. "Nincs olyan játékos, aki megértené ezt a bánásmódot...Lampard az egész életét a klubnak szenteli, de a menedzser viselkedése vele szemben egyszerűen undorító...Annak ellenére, hogy Lampard ezzel a góllal a menedzseren lévő órási nyomáson is könnyített, az még az öltözőben és hazafelé sem gratulált neki" - idézett a lap egy, a Chelsea-hez közel álló forrást.

A Lampardtól mindössze fél évvel idősebb Villas-Boas a médiának sem volt hajlandó nyilatkozni játékosáról. "Minden labdarúgónk nagyon értékes, nem számít, ki szerez gólt. A csapat jól teljesített, Romeu, Mata, mindannyian. A legfontosabb, hogy a csapatban remekül működött az összehang" - válaszolt a portugál a középpályást firtató kérdésekre.

"Fantasztikus, hogy sikerült győztes gólt szereznem. A csapat, és a szurkolók, kik ide is elkísértek minket, mint megérdemelték. Fontos számomra, hogy 90 percet játsszak, amikor rendszeres lehetőséget kapok, akkor tudom a legjobb teljesítményt nyújtani" - mondta az érintett.

A mérkőzés összefoglalója

Premier League, 20. forduló:
Wolverhampton Wanderers-Chelsea 1-2 (0-0)
g: Ward (85.), illetve Ramires (54.), Lampard (89.)