Bundabotrány

Felfüggesztette az MLSZ a Siófok csapatkapitányát

  • 63/MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség keddi határozata értelmében eljárást indít Tusori Richárd ellen, mivel a játékos érintett lehet a vesztegetési ügyben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának eljárást kezdeményezett Tusori Richárd, az FGSZ Siófok labdarúgója ellen, labdarúgást érintő vesztegetési ügyben való részvétel alapos gyanúja miatt.

A FEB a fegyelmi eljárás lefolytatását és a labdarúgó játékjogát az ellene indult büntető eljárás jogerős befejezéséig felfüggeszti.

A 2008/09-es idényben lejátszott és a gyanú szerint manipulált siófoki meccsekkel összefüggésben Tusori mellett még öt labdarúgót, Horváth Gábort, Sütő Lászlót, Andruskó Attilát, H. Gyulát és K. Norbertet, továbbá Aczél Zoltánt, a csapat akkori vezetőedzőjét és K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt vették őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint K. Zsolt a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, továbbá a 2009. április 25-én rendezett Siófok-Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) NB I-es meccs eredményét próbálta befolyásolni, ebből előbbire végül nem történt meg a fogadás, míg utóbbi kettőn a K. Zsolt által kívánt eredmény született, azaz a Siófok legalább két góllal kikapott. Tusori a gyanúsítás szerint a 2009. május 23-án lejátszott Zalaegerszeg-Siófok (5-3) bajnoki találkozón vett részt a manipulációban.

Egy másik határozat értelmében a bizottság felmentette a Vasast, az ellene Komjáti Andrással szembeni pénzügyi tartozás miatt indult fegyelmi eljárásban - írja az mlsz.hu.