Honvéd

Akár a második-harmadik helyen is telelhetnénk - Supka Attila

A téli szünetet a tabella negyedik helyén töltő Budapest Honvéd vezetőedzője, Supka Attila a klub hivatalos honlapjának adott interjúban értékelte kispestiek őszi menetelését.

"A körülményekhez képest jól szerepeltünk, de még jobbak is lehettünk volna, ha behúzunk olyan mérkőzéseket, amelyeken nyerő pozícióban voltunk. Ha ezeket a mérkőzéseket megnyerjük, a második-harmadik helyen is telelhetnénk" - értékelte a Honvéd őszi teljesítményét Supka Attila, aki több mérkőzést is kiemelt a győztes meccsek közül. "Tudjuk, hogy mindegyik meccs fontos, de azzal is tisztában vagyunk, melyek azok a találkozók, amik kiemelt szerepet töltenek be a drukkereink életében. A Ferencvárost, az Újpestet, a Diósgyőrt és a Videotont is sikerült legyőznünk, de ide sorolhatom azt is, hogy Debrecenből csak mi tudtunk pontot elhozni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Győrben a 16. fordulóban - amely meccs szintén nagy rangadó volt - remek játékkal, látványos győzelmet arattunk. Felemelő, megható érzés volt látni, átélni azt a boldogságot, amely az említett sikerek pillanataiban a szurkolótáborunkat jellemezték. Tiszta szívből remélem, hogy még sok ilyen közös ünneplésben lesz részünk."

Az edző az egyes csapatrészek eddigi produkciójáról is szót ejtett. "A kapusokkal nem voltak gondok, mindketten jó teljesítményre voltak képesek. Bizonyították, hogy bármelyikükre, bármikor számíthatok. A védelmünk aránylag jól muzsikált, de volt egy-egy meccs a részükről, amely kisiklásként értékelhető, gondolok itt a kecskeméti és a pápai mérkőzésekre. Ha itthon a Paks ellen nagyobb koncentrációval teljesítenek, akkor nem lett volna gond. A középpályán megvolt a megfelelő konkurenciaharc, amiből a végül jól jöttünk ki. Voltak, akik durcásabbak, sértődöttebbek voltak, hogy eleinte nem játszottak, ám a végére szerencsére összekapták magukat és beálltak a sorba. Ez nagyon fontos mozzanat volt, mert egymást segítve lehet eredményesebben szerepelni. A támadókról elmondhatom, hogy három csatárral kezdtünk, Danilo kifejezetten jól teljesített. Majd érkezett Torghelle Sándor, ők ketten remekül megértették egymást és nagyszerűen játszottak. Ez eredményességben is megmutatkozott, akik viszont kevesebb lehetőséget kaptak, azok megfelelő harci szellemben vetették magukat a küzdelembe, így ösztönözve még jobb teljesítményünkre az ékpárosunkat. Reméljük, a tavaszi szezon után még több pozitívumról tudunk majd beszélgetni."