Hull

A sérült Gulácsi Newcastle-ből kaphat helyettest, aki ki is szoríthatja

Alan Pardew, a Newcastle United menedzsere bejelentette, hogy a másodosztályú Hull City kölcsönvenné Stephen Harpert, az együttes rutinos kapusát. A hálóőr így a Tigriseknél szintén kölcsönben szereplő, de Szilveszterkor megsérült Gulácsi Péter vetélytársává válhat a tavaszi szezonban.

Gulácsit a Liverpool adta kölcsön a Hullnak, és a magyar kapus az egész őszi szezonban váltakozó sikerrel versengett csapattársával, a brazil Adriano Bassóval a csapatba kerülésért. Az eddigi bajnoki fordulókban Gulácsi 15-ször kapott lehetőséget, majd a szilveszteri játéknapon részleges térdszalagszakadást szenvedett, emiatt legalább másfél hónapig nem játszhat.

Gulácsi Péter vetődik a Hull City egyik edzésén 2011-ben

Úgy tűnik, Nigel Pearson, a csapat menedzsere nem akarja Bassóra bízni a Hull kapuját, helyette inkább Stephen Harpert venné kölcsön a Newcastle Unitedtől. A kérdés az, mennyi időre. Harper ugyanis elöltött már néhány hetet ősszel a szintén másodosztályú Brightonnál, de visszatért a Szarkákhoz.

Elképzelhető, hogy a Hullal is ugyanígy állapodik meg a Newcastle, de ha az egész tavaszi szezonra kölcsönadják, akkor Gulácsi könnyen kiszorulhat csapatából, hiszen Harper egy rutinos, a Szarkáknál közel 200 mérkőzésen szerepelt kapus.

Az mindenesetre biztos, hogy a két klub kapcsolatba lépett egymással, ezt Alan Pardew, a Newcastle menedzsere jelentette be: "Beszéltünk a Hullal Harperről. Várjuk az ajánlatukat, és a játékos is gondolkozik azon, hogy megfelelne-e neki a kölcsönadás."