Előzetes

A Real teheti meg az első lépést az újabb kupa-clásico felé

A spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján négy párharc első meccseit játsszák le, köztük a Real Madrid-Málaga találkozót. Ezen a Blancóknak a papírforma szerint simán kellene nyerniük, így közel kerülhetnének a negyeddöntőhöz, ahol valószínűleg az örök rivális Barcelona lenne az ellenfelük.

Real Madrid-Málaga
22:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
A keddi játéknap meccsei közül leginkább ez tekinthető rangadónak, mégis itt okozná a legnagyobb meglepetést, ha a favorit Real Madrid nem húzná be a meccset. José Mourinho várhatóan közel a legerősebb összeállításában küldi pályára a csapatát, ott lesz többek között Cristiano Ronaldo, Özil, Benzema vagy épp Xabi Alonso is a kezdőben. A portugál vezetőedző Di Maríára és Sergio Ramosra nem számíthat sérülés miatt.

A vendégek keretében is két komoly hiányzó van, Joaquín és Julio Baptista. Külön bosszantó lehet Manuel Pellegrini számára, hogy előbbi egy jótékonysági meccsen szenvedett izomszakadást, ami miatt egy hónapig nem játszhat klubjában.

A Real Madrid és a Málaga játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén a Primera Divisiónban 2011-ben

A nyáron nagybevásárlást tartó Málaga hullámzó teljesítményt nyújtott a bajnokságban, de így is a hetedik helyen áll, míg a kupában az előző körben a Getafét búcsúztatta, miután idegenben 1-0-ra nyert, saját pályáján pedig a hajrában vesztett helyzetből ki tudott harcolni egy 2-2-es döntetlent. A Primera Divisiónban listavezető Real Madridtól az előző idényben 7 gólt kapott az együttes a Bernabéuban, ősszel pedig 4-0-ra kapott ki hazai pályán, azaz valóban meglepő lenne, ha most nem a Királyi Gárda nyerne, még akkor is, ha kupameccsről van szó.

A játéknap többi mérkőzésén egy-egy alsóbb osztályú, az előző körben meglepetést okozó csapat fogad egy-egy első vonalban szereplő együttest. A harmadosztályban remeklő Mirandés a Racing Santander ellen könnyen okozhat újabb meglepetést, hiszen a vendégek a Primera Divisiónban a kiesés ellen küzdenek, ráadásul a hétvégén a bennmaradás szempontjából nagyon fontos meccset játszanak a Zaragozával, így várhatóan tartalékolni fognak arra a találkozóra.

Az Albacete az Atlético Madrid kétszeri legyőzésével jutott a 16 közé, és többek között ez vezetett a Matracosok edzőváltásához. A Bilbao hasonlóan szerepelt az ősszel, mint a második számú madridi együttes, így a harmadosztályú Albacetét ellenük sem tekinthetjük esélytelennek.

Az Alcorcón szintén nem esélytelenül lép pályára a Levante ellen, annak ellenére sem, hogy utóbbiak jelenleg BL-szereplést érő helyen állnak az első osztályban. A Deportivo La Coruna emlékezetes párharcra kényszerítette a valenciai együttest: mindkét találkozót az aktuálisan hazai csapat nyerte 3-1-re, így a Levante hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást.

Király Kupa
nyolcaddöntők, első mérkőzések
Albacete (III.)-Athletic Bilbao 20:00 Sport Klub
hatharom-tipp: 2
Mirandés (III.)-Racing Santander 21:00
hatharom-tipp: 1
Alcorcón (II.)-Levante 21:00
hatharom-tipp: X