Barcelona

Rosell és Guardiola tárgyalnak a folytatásról

A Barcelona vezetőedzője a katalán Sport című napilapnak megerősítette, hogy már december elején megkezdték az informális tárgyalásokat Sandro Rosell klubelnökkel a szerződéshosszabbításról. Közben az As arról ír, hogy 2013-ban Marcelo Bielsa válthatja a szakvezetőt a gránátvörös-kékek kispadján.

Rosell és Guardiola tárgyalnak a folytatásról

Guardiola 2008-ban vette át a Barcelona irányítását, és az eddigi három és fél év alatt 13 különböző címet nyert vele a csapat. Eddig minden alkalommal egyéves szerződést kötött a klubbal, a tárgyalásokat a kontraktus megújításáról általában az év elején szokták megkezdeni, Guardiola most elismerte, hogy már a Barca utolsó BL-csoportmeccsét követően elkezdtek beszélni Rosellel a folytatásról.

A 40 éves szakember korábban többször meglebegtette, hogy új impulzusokra vágyik, szívesen kipróbálná magát más országban is, már nem egy elmélet született arról, hogy melyik csapat lehet a következő állomáshelye. Sokan úgy vélik, hogy ő lesz Sir Alex Ferguson utódja a Manchester Unitednál, és az Interrel is összefüggésbe hozták a nevét.

Közben az As napilap arról írt hétfői számában, hogy Guardiola a következő szezonban még marad Katalóniában, 2013 nyarán pedig az argentin Marcelo Bielsa veheti át helyét. Rosell állítólag nagy csodálja az edzőnek, akinek stílusát hasonlónak tartja Guardioláéhoz. Bielsa érkezését honfitársai, Lionel Messi és Javier Mascherano, valamint a chilei Alexis Sánchez készíthetik elő, utóbbi négy évig dolgozott együtt hazája válogatottjánál az 56 éves trénerrel. Bielsa jelenleg az Athletic Bilbaót irányítja.