Real Madrid

Mourinhót csapata egysége még jobban érdekli, mint a Barcelona

  • hatharom.hu-MTI

A Real Madrid portugál vezetőedzője, José Mourinho szeretné, ha csapata teljes kerete egyben maradna a januári átigazolási szezonban, és egyelőre még nem készül a Király Kupa negyeddöntőjére, ahol a papírforma szerint a Barcelonával találkoznak. Szerinted van esély arra, hogy a Real teljes kerete egyben maradjon? Szavazz a jobb oldalon!

"Elfogadom majd, ami január végéig történik, de azért nem örülnék, ha valaki távozna. A hozzáállásommal a futballisták és a klub vezetése is tisztában van" - fogalmazott hétfőn a portugál szakember. "Ugyanazokkal a játékosokkal akarom befejezni a szezont, akikkel elkezdtem, s ezt világosan közöltem minden érintettel. Nem vagyunk sokan, és ez a kiegyensúlyozott csapat tökéletesen alkalmas arra, hogy helytálljon mindhárom sorozatban, ahol szereplünk."

José Mourinho nyilatkozik a Real Madrid sajtótájékoztatóján a Málaga elleni Király Kupa-mérkőzés előtt 2012 januárjában

Az elmúlt hetekben felvetődött, hogy a kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgók, így a spanyol válogatott Raúl Albiol, valamint a középpályás Esteban Granero is Angliába igazolhat a Primera División listavezetőjétől. Ráadásul a pletykák szerint az argentin Gonzalo Higuaínért és a francia Karim Benzemáért a Chelsea érdeklődik.

A spanyol Király Kupában címvédő Real Madrid a sorozat nyolcaddöntőjében a Málagával találkozik, az első összecsapásra kedd este kerül sor. Ha a királyi gárda továbbjut, akkor a legjobb nyolc között valószínűleg az ősi rivális FC Barcelona lesz az ellenfele, amely szerdán hazai környezetben játssza nyolcaddöntős párharcának első mérkőzését az Osasuna ellen.

Mourinho azonban elmondása szerint nem készül a katalánok ellen, akiktől csapata december 10-én hazai pályán vereséget szenvedett a bajnokságban.

"Semmivel nem készülünk a negyeddöntőre, mert még nem is biztos, hogy eljutunk odáig. Majd készülünk, ha megtudjuk, hogy játszhatunk-e a Barcával vagy az Osasunával. Egyelőre a nyolcaddöntőből akarunk továbbjutni, amihez le kell győznünk a Málagát" - mondta a vezetőedző.