Serie A

Mancini szerint Klose és a stabilitás a BL-be repíti a Laziót

A Manchester City menedzsere a jelenleg holtversenyben éllovas Milant és Juventust, illetve egykori klubját, a Laziót várja a Serie A első három, Bajnokok Ligája-szereplést érő helyére.

Mancini szerint a Milannak megvan a megfelelő rutinja ahhoz, hogy ott legyen a Scudettóért folyó harcban, a Juventus eddigi teljesítményén pedig meglepődött ugyan, de mivel a Zebráknak nem kell a nemzetközi sorozatokban helytállniuk, szerinte marad energiájuk arra, hogy megnehezítsék a piros-feketék dolgát a tavaszi szezonban is.

Miroslav Klose örül a Lazio-Roma Serie A-mérkőzésen lőtt győztes góljának a Stadio Olimpicóban 2011 októberében

Nem meglepő, hogy a Lazióról, ahol játékosként és edzőként is éveket töltött, szintén jó véleménnyel van: "Sokat fejlődtek tavalyhoz képest, főleg a támadósorban. Az előző szezonban is ott voltak már a BL közelében, de most nem fogják elrontani a lehetőséget. Ebben óriási szerepe lesz a világklasszis Klosénak, a csapat érettségének és a kiegyensúlyozottságnak. Egy hosszú és nehéz bajnokságban, mint az olasz, nagyon fontos, hogy stabilan hozzák a kötelező eredményeket."

A szakember azt is elmondta, hogy a szerinte az Inter túl sok pontot veszített ahhoz a szezon elején, hogy a közvetlen élmezőnybe odaérjen, de mindenki dolgát meg fogja majd nehezíteni.

A Serie A-ban a mostani szezontól különösen fontos lehet az együtteseknek, hogy odaérjenek a dobogóra, hiszen már csak az első három bajnoki hely jogosítja fel őket a BL-részvételre, miután a Bundesliga az UEFA-koefficienseket (az utóbbi öt év eredményei alapján számolt erősorrendet) tekintve megelőzte az olasz bajnokságot.