Premier League

Lampard vetett véget a Chelsea nyeretlenségének

Az angol Premier League 20. fordulójának mérkőzésén a Chelsea négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségének vetett végett a Wolverhamtpon otthonában. Kikapott a United-verő Blackburn és a Chelsea-t legyőzőt Aston Villa is.

André Villas-Boas együttese a legutóbbi négy mérkőzéséből egyetlen egyet sem tudott megnyerni, így bőven lecsúszott a dobogós helyektől, hiszen 34 pontjával "csak" az ötödik helyen állt a forduló előtt.

A londoniak számára nem volt túl jó hír, hogy az ellen a Wolverhampton ellen kellett megtörniük ezt a negatív szériát, amely nemrégiben az Arsenal otthonából tudott pontot csenni, hazai pályán ráadásul bárki ellen képesek lehetnek a győzelemre. 

Ennek ellenére villámrajtot vettek a vendég londoniak, ha valamivel pontosabban célozzák meg a walesi Hennessy kapuját, akkor már az első negyedóra végén eldönthették volna a három pont sorsát. A 8. percben a Didier Drogbát a kezdőből kiszorító Fernando Torres ugratta ki remekül Matát, de a spanyol perdítését ártalmatlanította a portás, majd nem sokkal később Lampard helyzeténél zárt össze remekül a Farkasok védelme. A 17. percben aztán Ramires durrantott kapura, de Hennessy eszén ő sem tudott túljárni.

Ezúttal volt okuk örömködi a Kékeknek

A kezdeti rohamok túlélő Wolves az első félóra végén két ízben is megkaparinthatta volna a vezetést: a 31. percben előbb a csapatkapitány Roger Johnson fejelt kapufát, majd nem sokkal később Stephen Ward bólintott közelről a kapu mellé. A játékrész vége inkább a küzdelemről, mintsem a szép játékról szólt, helyzetek számát tekintve azonban igazságosnak volt mondható az eredmény.

A fordulás után ismét aktívabban lépett fel ellenfeléhez képest a Chelsea, és ugyan Hammill révén a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, az 54. percben Ramires a vendégeknek szerzett előnyt (0-1). Hiába került hátrányba a hazai gárda, egyszerűen képtelen voltak fantáziát belecsempészni a támadójátékába, így elsősorban a Torres és Mata révén Chelsea lövések és "helyzetecskék" jellemezték a második félidőt. Mikor már lassan elkönyvelhettük az egygólos vendégsikert, felpörögtek az események.

A 85. percben Steven Fletcher beadása után Stephen Ward helyezkedett a legjobban és 12 méterről Cech kapujába bombázott (1-1), ám ennek ellenére mégsem jött össze az újabb bravúros pontszerzés a Wolves-nak. A vége előtt egy perccel ugyanis Ashley Cole labdáját Frank Lampard passzolta a kapuba, kiharcolva ezzel csapatának a hőn áhított győzelmet (1-2).

A londoniak december 12-e óta képtelen voltak győzelmet kiharcolni, most viszont három hét és négy mérkőzés után újra rátaláltak a siker útjára.  

A többi mérkőzésen: A legutóbb a Tottenham ellen pontot szerző Swensea idegenben tudta legyőzni az Aston Villa együttesét és egyre inkább távolodik a kiesés jelentő pozícióktól; a Manchester Unitedet az Old Traffordon két napja legyűrő Blackburn-nek a Stoke City ezúttal már nagy falat volt, amely Peter Crouch duplájával megszerezte a három pontot a Rovers vendégeként; Ugyan a 11. percben Joey Barton előnyhöz juttatta a QPR-t a Norwich ellen, de mivel a 36. percben kiállítatta magát, megpecsételte csapata sorsát.

Premier League
20. forduló
Wolverhampton Wanderers-Chelsea 1-2 (0-0)
g: Ward (85.), illetve Ramires (54.), Lampard (89.)
Aston Villa-Swansea 0-2 (0-1)
gól: Dyer (5.), Routledge (47.)
Blackburn Rovers-Stoke City 1-2 (0-2)
g: Goodwillie (70.), illetve Crouch (17., 45.)
Queens Park Rangers-Norwich City 1-2 (1-1)
g: Barton (11.), illetve Pilkington (42.), Morison (83.)
kiállítva: Barton (36.)
később:
Fulham-Arsenal 18:30 ó